Ειδήσεις

Στο ΜΕΑΛ η Φοίβη Αγγελοπούλου


Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας επισκέφτηκε η κα Φοίβη Αγγελοπούλου, η σύζυγος του αείμνηστου πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, προσκεκλημένη από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο του 6ου Πανοράματος Ελληνικού Κινηματογράφου Λάρισας «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Η κα Αγγελοπούλου ξεναγήθηκε στις αίθουσες του Μουσείου, όπου αυτό το διάστημα η θεματική εστιάζει στη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ίδρυση της Ε.Π.Ο.Ν (Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων).

Η ίδια δήλωσε εντυπωσιασμένη από την ιστορία, τη δομή και τα στοιχεία του ιστορικού-διατηρητέου κτιρίου του Μουσείου, ενός λιθόκτιστου κτίσματος του 18ου αιώνα, στο οποίο οι εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης που έγιναν, φρόντισαν να διατηρήσουν τη μορφή του για να θυμόμαστε και να τιμάμε τα γενναία κατορθώματα των αντιστασιακών, που κατάφεραν να βγουν νικητές της ζωής, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στα χρόνια.

Επίσης, στο Μουσείο παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, κος Θάνος Μουκούλης. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον υπεύθυνο Λειτουργίας του χώρου ιστορικής μνήμης, Βαγγέλη Ρεμπάπη.

Προηγούμενο άρθρο Ο Μικρός Πρίγκηπας του Εξυπερύ από το Θέατρο Κούκλας την Τρίτη 4 Απριλίου στο ΔΩΛ
Επόμενο άρθρο Φεστιβάλ Μουσικότροπο - Alter Sonus Trio: Ήβη Παπαθανασίου - Κώστας Χάρδας - Κώστας Σίσκος