Ειδήσεις

Ο κόσμος του Djing στον Μύλο του Παππά


Σεμινάρια επιμόρφωσης και εισαγωγής στον κόσμο του Djing διοργανώνει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών -DJs- Λάρισας (Σ.Ε.Δι.Λ.) σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων την Πέμπτη 23 Μαρτίου και την  Πέμπτη 30 Μαρτίου στον Μύλο του Παππά.

Πρόκειται για δύο εκπαιδευτικού τύπου συγκεντρώσεις για τα μέλη του και όχι μόνο στη μεγάλη ισόγεια αίθουσα σεμιναρίων, αριστερά της κεντρικής εισόδου του κεντρικού κτηρίου με ώρες διεξαγωγής 15:00-18:00.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι αφενός η επιμόρφωση και περαιτέρω επαγγελματική εξέλιξη-βελτίωση των μελών του Συλλόγου, καθώς και το να δοθεί η δυνατότητα σε όποια/όποιον συμπολίτη μας επιθυμεί να έρθει σε επαφή με τον κόσμο του Djing τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Βασικοί εισηγητές των δύο αυτών σεμιναρίων θα είναι ο Dj και μέλος του Συλλόγου Στάθης Κουτσουκέρας την Πέμπτη 23 Μαρτίου, ευρέως γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Dj S» και ο ηχολήπτης-τεχνικός ήχου Αθανάσιος Γάλλος την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

 

Επιγραμματικά αναφέρονται κάποιες από τις θεματικές που θα αναλυθούν:

  • Η ιστορία του Djingαπό το ξεκίνημα μέχρι και σήμερα
  • Ο ρόλος της τεχνολογίας στο πέρασμα των χρόνων
  • Η ανάγκη της δημιουργίας συγκεκριμένης κουλτούρας
  • Τα κοινά και οι διαφορές με το ραδιόφωνο
  • Τεχνικά ζητήματα που αφορούν το πόστο του Dj(ήχος, μονάδες μέτρησης, ακουστική χώρου, μεγάφωνα και ηχεία, ενισχυτές ισχύος, μίκτης ήχου, καλωδίωση κ.α.).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και όλες.

 

Προηγούμενο άρθρο Παραδοσιακά Σταμπωτά από τις Συλλογές του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας - Νέο βιβλίο
Επόμενο άρθρο Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το Startup Europe Week Larissa 2023: Do’s & Dont’s για μια Επιτυχημένη Startup