Ειδήσεις

Διάλεξη του Μιχάλη Τιβέριου στο Διαχρονικό Μουσείο


Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων που διοργανώνει αυτόν τον μήνα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου, την Πέμπτη 16 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. θα μιλήσει στο μουσείο ο Ακαδημαϊκός και Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ κ. Μιχάλης Τιβέριος, με θέμα:«Οι Έλληνες αρχαιολόγοι στη γη της Ιωνίας στα χρόνια της Μικρασιατικής περιπέτειας (1919-1922)».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για το σπουδαίο έργο των λιγοστών Ελλήνων αρχαιολόγων στη Μικρά Ασία στα χρόνια της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Αν και πρόκειται για έργο θαυμαστό, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη αυτοθυσία και αυταπάρνηση, εντούτοις παραμένει ουσιαστικά άγνωστο. Το ότι ένα τέτοιο έργο περιέπεσε στη λήθηοφείλεται ασφαλώς στη Μικρασιατική καταστροφή που επακολούθησε και η οποία κυριολεκτικά το εξαφάνισε.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη λειτουργία της περιοδικής έκθεσης«Μνήμες από Αλησμόνητες πατρίδες» για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που φιλοξενείται στον χώρο του μουσείου και πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα. Για τον λόγο αυτό,πριν από τη διάλεξη, στις 6.30 μ.μ.,αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων θα ξεναγήσει τους ενδιαφερόμενους στην περιοδική έκθεση.

Προηγούμενο άρθρο Ο Θανάσης Παιδής για Χρήστο Καλομπάτσιο: Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η πρωτογενής παραγωγή βασική συνιστώσα της τοπικής μας οικονομίας