Ειδήσεις

Μήνυμα Δημάρχου Τεμπών Γεωργίου Μανώλη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Η πρώτη τήρηση της ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη. σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη. Η εξέγερση των γυναικών εκείνων, που ζητούσαν ίσα μεροκάματα και ίσες ώρες εργασίας με τους άντρες, αποτελεί σταθμό για το παγκόσμιο γυναικείο κίνημα και απαρχή του αγώνα για χειραφέτηση των γυναικών και διεκδίκηση της ισότητας. Η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910, ώστε να καθιερωθεί “Διεθνής Ημέρα Γυναίκας”.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης για τους αγώνες και τις θυσίες των γυναικών. Είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζουμε όλοι ότι ο σεβασμός στη γυναίκα αποτελεί προϋπόθεση για μία δημοκρατική κοινωνία. Οι γυναίκες σήμερα συμμετέχουν σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής και τολμώ να πω ότι τα καταφέρνουν επάξια σε ότι καταπιάνονται.

Ως δημοτική Αρχή στηρίζουμε έμπρακτα τη Γυναίκα με δράσεις, προγράμματα και πρωτοβουλίες, προτρέποντάς τες να συνεχίσουν να διεκδικούν όσα τους ανήκουν. Επίσης, πιστεύουμε στη δύναμη της Γυναίκας και ενισχύουμε ακόμη περισσότερο το ρόλο της, γιατί   όχι μόνο αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, αλλά και συμμετέχουν ενεργά στην τοπική κοινωνία και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Για μας η βοήθειά τους είναι χρήσιμη και πολύτιμη, διότι κάθε επισήμανση και παρατήρηση είναι πάντοτε στοχευμένη. Ακόμη, τις προτρέπουμε να συνεχίσουν να μιλούν δυνατά με θάρρος και σθένος. Επειδή είναι μέρα μνήμης, φρόνιμο είναι να μη λησμονούμε ότι οι γυναίκες είναι εκείνες, οι οποίες «φέρνουν» τη ζωή στον κόσμο, συμμετέχουν ενεργά στην ανατροφή των παιδιών, στην κοινωνική τους μόρφωση και στην παιδεία τους.

Εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου και ειδικότερα χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του Δήμου Τεμπών, να είναι υγιείς και χαρούμενες, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν και να στηρίζουν απλόχερα τις οικογένειές τους και να συνεχίσουν να αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας του δήμου. Σε αυτό το μήνυμα επιτρέψτε μου παρακαλώ να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στις μανάδες-γυναίκες που βιώνουν τη θλίψη και τον πόνο αυτές τις μέρες έχοντας χάσει τα παιδιά τους. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο αυτές τις δύσκολες ώρες.

Προηγούμενο άρθρο Ψήφισμα του Δ.Σ.του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών
Επόμενο άρθρο Κέλλας στη Βουλή: Άπλετο φως στην τραγωδία των Τεμπών