Ειδήσεις

Ψήφισμα του Δ.Σ.του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση υπό το βαρύ κλίμα του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, το οποίο συντάραξε την ελληνική και παγκόσμια κοινότητα αποφάσισε τα ακόλουθα :

Με αίσθημα βαθιάς συντριβής εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, από το οποίο προκλήθηκε ο θάνατος και ο τραυματισμός δεκάδων συνανθρώπων μας, κυρίως νέων.

Καταδικάζει τις συμπεριφορές μελών του, που παραβιάζοντας απροκάλυπτα τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων περιφέρονται στα διάφορα ΜΜΕ προς άγραν πελατείας, μη σεβόμενοι την οδύνη και το πένθος των ανθρώπων που έχασαν οικεία πρόσωπα στο πολύνεκρο δυστύχημα. Δηλώνει δε ότι ενέργειες που καταστρατηγούν την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος θα παραπέμπονται στα αρμόδια όργανα.

Η δικαστική εξουσία θα πρέπει να αποδώσει τις ευθύνες σε όποιον του αναλογούν,  οποιαδήποτε θέση και αν κατέχει. Η διερεύνηση τέτοιων εγκλημάτων θα πρέπει να είναι ταχύτατη. Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή και σ’ αυτήν υπόκεινται όλοι, όποια θέση και αν κατέχουν ή από όπου υπηρετούν.

Καλεί τα μέλη του στο δύσκολο αυτό διάστημα μετά το τραγικό δυστύχημα, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και συμπεριφορά που αρμόζει στο δικηγορικό λειτούργημα.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Προηγούμενο άρθρο Βαγενά: Έγγραφο αποκάλυψη-Στο 68% η ολοκλήρωση του έργου της τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ το 2018
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Δημάρχου Τεμπών Γεωργίου Μανώλη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας