Ειδήσεις

Αναδείχτηκε η καινοτομία και η εξωστρέφεια λαρισινών επιχειρήσεων στην έκθεση Detrop


Ολοκληρώθηκε  η 31η Detrop, Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας, που έλαβε χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση Detrop αποτελώντας αξιόπιστο brandname στην αγορά  και  ακολουθώντας τις νέες τάσεις στην αγορά των τροφίμων και των ποτών φιλοξένησε σειρά εξειδικευμένων εκδηλώσεων, με στόχο την ανάδειξη της καινοτομίας και της αειφορίας. Έτσι έδωσε την ευκαιρία σε εγχώριους και ξένους παραγωγούς να αναδείξουν το επιχειρηματικό τους προφίλ στη διεθνή αγορά και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα εμπορικών επαφών.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου  ανάδειξης των τοπικών προϊόντων του νομού  και ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, εκπροσωπήθηκε από εννέα  επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας: ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Γ.ΛΟΛΑΣ-Γ.ΦΤΙΚΑΣ ΟΕ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΑΤΑ, ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΑΣΔΑΒΑΝΟΣ Β. & ΣΙΑ ΟΕ, ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΓΚΑΝΑΣ, ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΠΗΝΕΙΟΣ ΙΚΕ, ΚΑΡΔΑΣΗ Ο.Ε. “ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΡΔΑΣΗ”.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Απόστολο Μπίλλη, τον περιφερειακό σύμβουλο Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνο Καντερέ και την υπάλληλο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας κ. Ευαγγελία Μπότα, ενώ το Επιμελητήριο Λάρισας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νίκο Αθανασούλη. Η Θεσσαλική αντιπροσωπεία  συναντήθηκε με  τον εκπρόσωπο του Πολωνικού Επιμελητηρίου κ. Αντριάν Νοβιέρσκι, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές διεύρυνσης της εμπορικής, και όχι μόνο, συνεργασίας  ανάμεσα στις δύο χώρες.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 57 ανέρχονται οι νεκροί