Ειδήσεις

Υποστηρικτική επιστολή προς τον Πρωθυπουργότης Άννας Βαγενά στο ψήφισμα του Δήμου Αγιάς για τον κόμβο Πυργετού


Επιστολή υποστήριξης στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς για την άμεση κατασκευή του Κόμβου Πυργετού έστειλε στον Πρωθυπουργό, κ. Κ. Μητσοτάκη, στις 24/02/2023 η  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά.

Στο ψήφισμά του, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα, τοΔημοτικό Συμβούλιο Αγιάς ζητεί από τον πρωθυπουργό τη μετατροπή του ήδη υπάρχοντα ημικόμβουΠυργετού σε πλήρη, καθώς μετά την εγκαινίαση του τμήματος της ΠΑΘΕ από το Μακρυχώρι μέχρι τη Λεπτοκαριά, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε πλέον έξοδος προς τη βορεινή κατεύθυνση, όπως υπήρχε παλαιότερα, πριν την κατασκευή της ΠΑΘΕ, πάνω στη γέφυρα του Πηνειού, στη βόρεια έξοδο της κοιλάδας των Τεμπών.

Επειδή η κατάσταση αυτή, όπως έχει διαμορφωθεί, εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση στην Π.Ε. Λάρισας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την άνετη μετακίνηση των κατοίκων της, αλλά και των επισκεπτών, δρώντας ανασταλτικά και περιορίζοντας σημαντικά την επισκεψιμότητα της αναπτυσσόμενης αυτής περιοχής, αλλά και επειδή η διαχειρίστρια Εταιρεία διαθέτει τη μελέτη και, σύμφωνα με την ίδια, η μετατροπή είναι απλή, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς ζητεί την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε το πρόβλημα να λυθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, που είναι η μετατροπή του ήδη υπάρχοντα ημικόμβουΠυργετού σε πλήρη.

Προηγούμενο άρθρο Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Επόμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα: Νέα δεδομένα στην Κοινή Αγροτική Πολιτική