Ειδήσεις

Ανακοίνωση για την επίσκεψη της υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ


Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, (μέλος ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει την επίσκεψη αντιπροσωπείας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ με επικεφαλής την υφυπουργό Άμυνας, αρμόδια για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας των ΗΠΑ Celeste Wallander στην Λάρισα, αφού πρώτα επισκέφτηκαν το Στρατηγείο της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και τις εγκαταστάσεις του Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις της 110 ΠΜ, όπου έχουν μετασταθμεύσει 8 UAV τύπου MQ-9 REAPER της USAFE με το προσωπικό υποστήριξής τους και ενημερώθηκαν για την αποστολή, την οργάνωση και τις τρέχουσες δραστηριότητες της Μονάδας (η 717 Expeditionary Attack Squadron)

Οι επισκέψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Αντ. Μπλίνκεν, που αποτελεί συνέχεια του  διαβόητου “Στρατηγικού Διάλογου” ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα και ενίσχυσης της εμπλοκής της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Λάρισα έχει ενταχθεί δυναμικά στον σχεδιασμό των αμερικανών, καθώς  έχει αναδειχθεί σε κεφαλαιώδες αεροδρόμιο και εξετάζεται να γίνει η τρίτη νατοϊκή βάση στην Ελλάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Hδη 110 ΠΜ λειτουργεί ως κόμβος υποστήριξης και διασποράς αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς έχει ιδιαίτερη αξία για τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τους σχεδιασμούς τους ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και στην προσπάθεια της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της περιοχής των Βαλκανίων, της διείσδυσης στις χώρες της Aνατολικής Ευρώπης. Ο λαός της Λάρισας, ολόκληρης της χώρας δεν έχει τίποτα να κερδίσει. Προς το παρόν, το μόνο που “κερδίζει” είναι φόβος και ανασφάλεια, μη τυχόν και γίνει στόχος αντιποίνων, μαγνήτης επιθέσεων, όπως έχουν προειδοποιήσει οι Ρώσοι.

 

Καλούμε  το λαό της Λάρισας  να εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεση και την εναντίωσή του στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη και η διεκδίκηση για:

  • Τον τερματισμό της με κάθε τρόπο συμμετοχής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα – ούτε σκέψη για δημιουργία νέων
  • Να μην σταλεί κανένας φαντάρος, αξιωματικός κι υπαξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων
  • Την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Οι λαοί έχουμε τη δύναμη να βγούμε στο προσκήνιο και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, έξω από κάθε είδους ιμπεριαλιστική συμμαχία. Να οικοδομήσουμε ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, ευημερία, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με τους άλλους λαούς.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ευχαριστεί τον κόσμο της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Αναφορά της Άννας Βαγενά για τα δικαιώματα των κοινωνικών λειτουργών