Ειδήσεις

Με τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων, θα μεγαλώσει η υποστελέχωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας


Μιλώντας στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας (17.2.23), ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης, Ζήσης Γκαραλιάκος, σχετικά με το θέμα του πολυετούς προγραμματισμού προσλήψεων 2024-2027, ανέφερε τα εξής:

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, επανειλημμένα έχουμε αναδείξει τις μεγάλες και χρόνιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό σε διάφορες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προτείνοντας διεκδικητική δράση από την πλευρά της περιφερειακής αρχής για πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των κενών με βάση τον οργανισμό αλλά και των πραγματικών αναγκών.

Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, έχει ευθύνη για τη μη αποφασιστική διεκδίκηση της κάλυψης όλων των κενών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ασχολείται περιστασιακά μ’ αυτό το ζήτημα, όταν δημιουργούνται αδιέξοδα σε κάποια υπηρεσία, παρακαλώντας την εκάστοτε κυβέρνηση να εγκρίνει μερικές θέσεις, έστω και συμβασιούχων (ακόμα και με αποφάσεις δια περιφοράς) ή τέλος πάντων, στο πλαίσιο της κινητικότητας και το πρόβλημα μεγαλώνει, αφού αυτές που εγκρίνονται είναι ελάχιστες σε σχέση και μ’ αυτές που ζητάτε ή δεν έχουν αντίκρισμα στην κινητικότητα.

Το Μάρτιο του 2021, με βάση τα στοιχεία που μας είχατε δώσει, έλειπαν 225 υπάλληλοι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με βάση τον ισχύοντα οργανισμό. Από τότε μεγάλωσαν αυτές οι ελλείψεις, γιατί οι προσλήψεις που εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση, ήταν πολύ λιγότερες απ’ αυτές που ζητήσατε. Και με βάση τον πολυετή σας προγραμματισμό 2024-27, ζητάτε από την κυβέρνηση να σας εγκρίνει 66 νέες προσλήψεις και 22 θέσεις να καλυφθούν μέσω της κινητικότητας, δηλαδή όσες θα είναι οι προβλεπόμενες αποχωρήσεις. Με δεδομένο όμως ότι η κυβέρνηση θα σας εγκρίνει πολύ λιγότερες, το πρόβλημα της υποστελέχωσης της περιφέρειας θα μεγαλώσει.

Αποδέχεστε ουσιαστικά την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των  προηγούμενων κυβερνήσεων και στο ζήτημα των δραστικών περιορισμών των μόνιμων προσλήψεων και τη διατήρηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Βρίσκετε χίλιους δυο τρόπους, για να παραδώσετε  σε ιδιώτες την εκτέλεση μιας σειράς εργασιών και έργων (φύλαξη, καθαριότητα κτιρίων της περιφέρειας, έργα αποκαταστάσεων, συντήρησης, διαγραμμίσεων, αποχιονισμού, κωνωποκτονία, δακοκτονία, κ.α) που θα έπρεπε να εκτελούνται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ταχύτερα και με μικρότερο κόστος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, προτείνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, να αποφασίσει την διεκδίκηση από την σημερινή και όποια άλλη κυβέρνηση, την πρόσληψη υπαλλήλων με πλήρη και μόνιμη εργασία για την κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν και θα δημιουργηθούν στη συνέχεια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν στην περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Την διακοπή της ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρίες της καθαριότητας και της φύλαξης των εγκαταστάσεων της περιφέρειας και την πρόσληψη από την περιφέρεια με μόνιμη και πλήρη εργασία κατά προτεραιότητα των εργολαβικών εργαζόμενων σ’ αυτές τις υπηρεσίες.

Την αναγκαία προμήθεια μέσων και εξοπλισμού με την ταυτόχρονη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των σχετικών ειδικοτήτων για τους αποχιονισμούς, τις συντηρήσεις δρόμων, τους καθαρισμούς ρεμάτων, την εκτέλεση αρμοδιοτήτων πολιτικής προστασίας, κλπ.

Την δημιουργία Οργανικών Μονάδων (Τμημάτων) ενταγμένων στις Υγειονομικές Υπηρεσίες (Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου) σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στελεχωμένης με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό (επιστημονικό, εργατικό, κ.α.), οι οποίες θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν όλο το πρόγραμμα της κουνοποκτονίας. Αυτό το προσωπικό, θα καλύπτει τους υπόλοιπους μήνες προγράμματα εντομοκτονιών, μυοκτονιών και απολυμάνσεων σε δημόσια κτίρια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία, προγράμματα, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τέλος προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της δακοκτονίας, ζωοανθρωπονόσων που μεταδίδονται με ξενιστές και αφανίζουν ζωικό κεφάλαιο, κλπ.

Γι αυτό σαν «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψηφίζουμε  το θέμα, επισημαίνοντας πως πρέπει να διεκδικηθεί η κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων και όχι μόνο, καθώς όλη τη δουλειά την επωμίζονται – δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους – οι εργαζόμενοι τις τραγικά υποστελεχωμένες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν το λαό της Θεσσαλίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Παναγιώτη Νταή σε εκδήλωση της AgroThessaly στο Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Οι εργαζόμενοι και τα νήπια των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Τεμπών έκοψαν την πίτα τους