Ειδήσεις

Παρέμβαση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Παναγιώτη Νταή σε εκδήλωση της AgroThessaly στο Κιλελέρ


“Μόνο με  στοχευμένες πολιτικές τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο μπορεί να κρατηθεί όρθια η Γεωργία και να αντιμετωπίσει την πολυεπίπεδη κρίση που προκαλεί ο συνδυασμός της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, στα λιπάσματα  και συνολικά στο κόστος παραγωγής”.

Αυτό τόνισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής, μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κιλελέρ, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της AgroThessaly 2023 που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα 2-5 Μαρτίου  στη Λάρισα, με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΘ – HELEXPO.

 

“Πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, σε μια οδυνηρή περίοδο, όπου παγκόσμια οδεύουμε σε μια μεγάλη επισιτιστική κρίση  και η διατροφική αυτάρκεια κάθε χώρας θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στην υπέρβαση της κρίσης αυτής”.

 

‘Η διασύνδεση και η δικτύωση μεταξύ παραγωγών, πανεπιστημίων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί τη διέξοδο για το σχεδιασμό του πρωτογενούς και αγροτοδιατροφικού τομέα που είναι ο βασικός πυλώνας της Τοπικής Οικονομίας’.

 

Τέλος ο κ. Νταής υποστήριξε ότι ο δρόμος για την ενίσχυση της Γεωργίας και γενικότερα του πρωτογενούς τομέα είναι η δημιουργία μεγάλων και ισχυρών συνεργατικών σχημάτων και συνεταιρισμών, ώστε η δύναμη να μεταφερθεί στους παραγωγούς και όχι τους μεσάζοντες.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 13ης AgroThessaly σε συνεργασία με το Δήμου Κιλελέρ και την ΔΕΘ – HELEXPO με θέμα: «Στρατηγικός σχεδιασμός επιχειρηματικής ανάπτυξης των  Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών» με εισηγήτρια την Δρ. Ελένη Βογιατζή-Καμβούκου Καθηγήτρια ΑΦΦ του Π.Θ.

 Πρόεδρος Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας  και Διευθύντρια του ΠΜΣ: Τεχνολογίες Διαχείρισης των ΑΦΦ.
Παρόν ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ κ. Γ. Κουκούτσης

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών θα έχει η ΠΕΔ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Με τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων, θα μεγαλώσει η υποστελέχωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας