Ειδήσεις

Παρέμβαση της Άννας Βαγενά στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τις εκκρεμότητες ιδιοκτησίας στα παράλια του Δήμου Τεμπών


Με αφορμή το Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για τα κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου και άλλες διατάξεις», το οποίο θα ψηφιστεί αύριο, 22/02/2023, σχετικά με την εξαγορά Δημοσίων εκτάσεων από τους κατόχους αυτών σε όλη την επικράτεια, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά, στις 21/02/23,κατά τη συζήτηση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής,δήλωσε τα εξής:

«Όλοι γνωρίζουμε το χάος που επικράτησε και επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια στο θέμα της δημόσιας περιουσίας. Δεν είναι σημερινό το φαινόμενο. Υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που είναι σε γκρίζα ζώνη και που θέλουν να είναι νομοταγείς και δε μπορούν. Αυτό συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στην Ηλεία, στην Άρτα και αλλού, αλλά και σε περιοχές του δικού μας νομού, της Λάρισας, σε περιοχές του Δήμου Τεμπών, όπως στα Μισάγκαλα, στην Κουλούρα, την Αλεξανδρινή κ.λ.π.

Όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργήθηκε σε αυτούς τους ανθρώπους η ελπίδα ότι, θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους και ότι θα μπορούν να έχουν δρόμους, ρεύμα και ό,τι χρειάζεται για μία κατοικία, είτε πρώτη είτε εξοχική. Δυστυχώς, αυτή η εκκρεμότητα διήρκεσε και διαρκεί και το θέμα δεν έχει μέχρι τώρα λυθεί. Κάποιοι τακτοποιήθηκανπροσωρινά, κάποιοι όχι, γι’αυτό υπάρχει αυτή η ιστορία των δύο ταχυτήτων, όπως ανέφερε σχετικά και ο Δήμαρχος Τεμπών.

Αυτές οι κατοικίες δεν είναι πολυτελείς εξοχικές κατοικίες, όπωςσυμβαίνει σε κάποιες περιοχές που έχουν καταπατηθεί και βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, όπου έχουμε δει να χτίζονται τεράστιες βίλλες,οι οποίες,επιπλέον,έχουν κλείσει την πρόσβαση προς τη θάλασσα.

Δεν θέλω, βέβαια, να ισχυριστώ ότι όλα έγιναν πάντα όπως θα έπρεπε -δεν έγιναν-, αλλά όταν επί χρόνια καλλιεργείται στον κόσμο η νοοτροπία ‘’κάντε το τώρα και θα το βολέψουμε’’, δε μπορούμε να ερχόμαστε μετά και να απαγορεύουμε σε κάποιους να μπουν κι αυτοί σε ένα καθεστώς ρυθμιστικό, που ίσχυε για άλλες περιοχές.

Γι’αυτό, σας ζητώ το άρθρο 12 να μην ισχύσει για τις εκκρεμείς αιτήσεις που αφορούν αυτήν την περιοχή και άλλες περιοχές της χώρας.

Προηγούμενο άρθρο Γ. Λαμπρούλης: Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των βαμβακοκαλλιεργητών
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Πολύτιμη η συμβολή της φυτοπροστασίας στην αγροτική ανάπτυξη