Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου στη ΔΑΚΕ: Η αύξηση των μισθών την ερχόμενη τετραετία, το μεγάλο στοίχημα


«Το μεγάλο στοίχημα για τη ερχόμενη τετραετία στο δημόσιο τομέα της χώρας είναι η πραγματική αύξηση των μισθών των υπαλλήλων . Η  Κυβέρνηση της ΝΔ το έχει ήδη εξαγγείλει και είναι η μοναδική που μπορεί να το πετύχει».

Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ.  Ρένα Καραλαριώτου στα μέλη της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα που πραγματοποίησαν την ετήσια συγκέντρωση τους.

«Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων-και όχι μόνο – κυριολεκτικά κατεδαφίστηκαν στα χρόνια των μνημονίων . Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πέτυχε μέσα σε μια τετραετία να σταθεροποιήσει την οικονομία, να την επαναφέρει σε τροχιάανάπτυξης και ήδη οι πρώτες αυξήσεις των εισοδημάτων στο δημόσιο τομέα είναι γεγονός. Οι πραγματικές αυξήσεις όμως θα έρθουν τη νέα τετραετία και θα προέρχονται από τον πλούτο που παράγει η πραγματική οικονομία κι όχι από δανεικά» τόνισε η κ. Καραλαριώτου

Η Λαρισαία πολιτικός στάθηκε επίσης στον πολύ σοβαρό εκσυγχρονισμό του δημόσιου  τομέα που δρομολόγησε η Κυβέρνηση της ΝΔ.

«Ζήσαμε όλοι την επανάσταση του «gov.gr»και είδαμε πλέον έναν άλλο δημόσιο τομέα. Χάρη σ΄ αυτόν τον εκσυγχρονισμό, ο πολίτης εξυπηρετείται από το σπίτι του χωρίς ταλαιπωρία,  επιτυγχάνονται  μεγάλες οικονομίες κλίμακος,  ενώ διαδοχικές  σοβαρές κρίσεις με πιο πρόσφατη αυτή της πανδημίαςαντιμετωπίστηκαν από τις δημόσιες υπηρεσίες  της χώρας πολύ αποτελεσματικά. Στο θέμα της διάθεσης των εμβολίωνπ.χ η Ελλάδα αποτελεί πια παγκόσμιο σημείο αναφοράς»

«Για όλα αυτά τα επιτεύγματα της χώρας, κατέληξε η κα Καραλαριώτου στον χαιρετισμό της, εμείς που υπηρετούμε το κόμμα της ΝΔ είμαστε υπερήφανοι. Πάνω απ’ όλα γιατίφανήκαμε χρήσιμοι στην πατρίδα. Η ΔΑΚΕ του δημοσίου τομέα από συνδικαλιστικής απόψεως  είναι  σύγχρονη σε νοοτροπία, σε οργάνωση  αλλά και δράση. Γι αυτό και σε κάθε εκλογική διαδικασία στους Συλλόγους και τα Σωματεία τα μέλη της επιβραβεύονται και εκλέγονται παντού.  Η ΔΑΚΕ είναι σήμερα πρωτοπόρα. Είναι η κυρίαρχη παράταξη στο δημόσιο τομέα και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Είναι αποτέλεσμα συλλογικήςδράσης, κοινήςπροσπάθειας και υπεύθυνης στάσης από όλους μας.  Η ΔΑΚΕ είναι  το κοινό μας  σπίτι. Εδώ θα συζητήσουμε, εδώ θα διαφωνήσουμε , εδώ θα συγκρουστούν οι ιδέες μας,  με στόχο πάντα την βελτίωση και το καλό της κοινωνίας. »

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στα εγκαίνια του νέου ΚΑΠΗ στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών ο Χρήστος Κέλλας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον!