Ειδήσεις

«Το όνειρο» της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου και της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλίας στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας


Ένα πολύ ξεχωριστό παραμύθι της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου με τίτλο «Το όνειρο» φιλοξενείται στον χώρο υποδοχής του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.Το παραμύθι που εκδόθηκε με την επιμέλεια της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας, θα διανέμεται δωρεάν με μόνη υποχρέωση την προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας, τα οποία στη συνέχεια η Τράπεζα Τροφίμων θα μοιράζει σε ιδρύματα, δομές και φορείς για την κάλυψη αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Θεσσαλίας.

Η συγγραφέας μέσα από αυτό το επίκαιρο όσο ποτέ παραμύθι για την αλληλεγγύη, την αποδοχή του διαφορετικού, την προστασία της φύσης και την καταπολέμηση της πείνας, προβάλλει την ανάγκη για μια βιώσιμη κοινωνία επιδιώκοντας να ευαισθητοποιήσει τα μικρά παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους αναγνώστες.

Η εικονογράφηση έγινε από την εικαστικό Ιφιγένεια Σδούκουκαι είναι γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά (σε μετάφραση της Σοφίας Ντώνη-Τζιουμάκη), ενώ ο γραφιστικός σχεδιασμός είναι της Πόπης Φακαλή και η φιλολογική επιμέλεια της Στέλλας Νταβαρούκα. Όλοι οι συντελεστές της έκδοσης του παραμυθιού εργάστηκαν εθελοντικά.Τα έξοδα για την έκδοση προσέφερε η κλινική Animus-Κυανούς Σταυρός.

Η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας δραστηριοποιείται από το 2018 με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Τράπεζα Τροφίμων-Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης».

Προηγούμενο άρθρο Πρωτόγνωρο και συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας
Επόμενο άρθρο Νέα αρδευτικά έργα ύψους 28,1 εκ. ευρώ στη Θεσσαλία