Ειδήσεις

Πρωτόγνωρο και συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας


Ένα πρωτόγνωρο, μεγάλο και συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που δοκιμάζονται από τις συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, εκφράζεται αυτές τις μέρες στα γραφεία του Μορφωτικού Σύλλογου όπως και σε όλη την Ελλάδα.

Στο κάλεσμα του Μορφωτικού Συλλόγου ανταποκρίθηκαν από το υστερημά τους εργαζόμενοι,συνταξιούχοι,αγρότες αλλά και φορείς και Σωματεία της περιοχής όπως το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας,ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας και ο Μορφωτικός Σύλλογος της σεισμόπληκτης Μαγούλας.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν στα γραφεία του Συλλόγου έφτασαν τα μέλη του Δ.Σ του Μορφωτικού Συλλόγου Μαγούλας.
“Ο σεισμός, ξύπνησε την  αλληλεγγύη ,την ανθρωπιά και την προσφορά ,που δεχτήκαμε στο σεισμόπληκτο χωριό μας πριν 2 χρόνια.Τώρα οι γείτονες έχουν την ανάγκη μας,είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε”, μας ανέφεραν.
Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς άλλωστε, ο λαός της περιοχής μας έζησε πριν 2 χρόνια μια μεγάλη καταστροφή και τότε το αποκούμπι του, η ασπίδα προστασίας ήταν η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση, μέσα από τους μαζικούς φορείς. 
Ακόμα πιο συγκινητική η εθελοντική προσφορά μελών του Σύλλογου στην οργάνωση της διαλογής και της συσκευασίας των υλικών,για να φτάσουν όπως πρέπει σε όλους όσοι σήμερα το έχουν μεγάλη ανάγκη.
Ήδη έχει συλλεχθεί μεγάλος αριθμός ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους,με την πρώτη παρτίδα  να είναι έτοιμη για να αποσταλεί.
Προηγούμενο άρθρο Αποκριάτικη δράση στη Δημοτική βιβλιοθήκη Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο «Το όνειρο» της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου και της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλίας στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας