Ειδήσεις

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στηρίζει τους αγρότες


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στέκεται για ακόμη μία φορά δίπλα στην αγροτιά που δεν το βάζει κάτω, που με περηφάνια συνεχίζει να παλεύει, να διεκδικεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Την πολιτική που φέρνει την φτώχεια και την εξαθλίωση σε χιλιάδες αγρότες κι εργαζόμενους.

Αυτή η πολιτική που σήμερα εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, πριν από όλες τις προηγούμενες ανεξαρτήτως κόμματος και «χρώματος» «πηγαίνοντας σόι το βασίλειο» της βαρβαρότητας που ζούμε καθημερινά. Που έχει ως μοναδικό στόχο το πώς θα αυξάνονται τα αμύθητα πλούτη των μονοπωλίων μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση σε βάρος του εργαζόμενου λαού.

Για αυτό είναι κοινή μας απαίτηση να προστατευτεί εδώ και τώρα η ζωή μας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και καλύπτουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας. Αυτή η απαίτηση σημαίνει για όλους εσάς να έχετε κατώτερες εγγυημένες τιμές για να μείνετε στα χωράφια και να μπορείτε να καλλιεργείται, να διασφαλίζεται το εισόδημά σας . Για μπορούμε να τραφούμε όλοι με φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα. Αυτή η απαίτηση σημαίνει για εμάς τους εργαζόμενους ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, με σύγχρονα δικαιώματα που να καλύπτουν σε κάθε περίπτωση το κόστος διαβίωσης.

Στους νέους αγώνες σας, για τα δίκαια αιτήματά σας είμαστε ξανά μαζί σας. Το μέλλον της δικής μας ζωή και των οικογενειών μας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 08/02/2023 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 17:30.

 

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα σας και απαιτούμε :

 

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματοςγια όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής,με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια, ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής σε ΤΟΕΒ και δήμους.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμέςπου θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές,με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για έγκαιρες εκτιμήσεις – αποζημιώσεις.
  • Να κατασκευαστούν τα αναγκαία έργα υποδομής, αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.ά.
  • Άμεση αναπλήρωση εισοδήματος με χρήματα που θα δοθούν κάθετα σε όλες τις ποικιλίες σε μήλα, ροδάκινα, νεκταρίνια, κάστανα, αχλάδια, βερίκοκα, σταφύλια, κεράσια, δαμάσκηνα και αμύγδαλα.
Προηγούμενο άρθρο Κέλλας στη Βουλή: Με όραμα και πρόγραμμα, στο πλευρό των στρατιωτικών μας
Επόμενο άρθρο Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας από το Δήμο Κιλελέρ