Ειδήσεις

Βαγενά: O Μητσοτάκης, τα εξοπλιστικά προγράμματα και οι εκλογές


Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση του Νομοσχεδίου Εθνικής Άμυνας την Τρίτη, 07/02/2023 στη Βουλή, όπου προβλέπεται και η ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, για άλλη μια φορά παίνεψε τα επιτεύγματα της Κυβέρνησής του που διέθεσε δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς. Την ίδια στιγμή όμως, η ίδια η Κυβέρνηση έχει αφήσει τους στρατιωτικούς στη μοίρα τους, αδιαφορώντας για τις συνθήκες επιβίωσης των στελεχών, και την ελληνική αμυντική βιομηχανία στην τύχη της. Και όσον αφορά τους εξοπλισμούς, ξεχνάει, φαίνεται, ότι η χώρα τέθηκε υπό μνημονιακή επιτήρηση, επειδήοι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν κάνει τα εξοπλιστικά προγράμματα δούρειο ίππο της σπατάλης και της μίζας.

Είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι αντιδράσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ τους δίνει επίδομα καθυστερημένα, και αυτό μόνο στον στόλο. Αλλά ηΕθνική ασφάλεια και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, κύριε Μητσοτάκη, δεν χτίζονται με κορώνες αυτοθαυμασμού, χτίζονται με σεβασμό και ο κόσμος έχει πολύ καλά καταλάβει ότι οι πατριωτικές κορώνες των στελεχών της ΝΔ κρύβουν σκοπιμότητες.

Είναι δε, τόσο μεγάλη η δήθεν έγνοια του πρωθυπουργού προσωπικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που παρακολουθούσε και την ηγεσία του στρατεύματος μαζί με το μισό πολιτικό σύστημα.

Μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για απόπειρα εκτροπής, την ώρα που ευρωπαϊκοί φορείς, ο ευρωπαϊκός Τύπος και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν διαρκώς για τη φίμωση των δημοσιοφράφων και το σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός όμως της εκτροπής δεν δίνει καμιά απάντηση για όλα αυτά. Όσο υπολογίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις, που τις θυμήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση προεκλογικά, άλλο τόσο υπολογίζει και τους θεσμούς της χώρας. Ακόμα και τις εκλογές, την υπέρτατη δημοκρατική διαδικασία, τις έχει εντάξει στις προσωπικές του στρατηγικές. Ένας ολόκληρος λαός περιμένει πότε θ’ανέβει στο βουνό, ή πότε θα πάει στη θάλασσα, για να εμπνευστεί την ημερομηνία διαεξαγωγής τους. Δεν υπολογίζει ούτε καν τους προγραμματισμούς ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων, όπως είναι τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό, το θέαμα και το ακρόαμα.

Κύριε Μητσοτάκη, καταλάβετέ το καλά, αυτή η χώρα δεν είναι τσιφλίκι σας, κι αν δεν το καταλάβετε εσείς, θα σας κάνει ο ελληνικός λαός να το καταλάβετε στις επερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσετε να τις κάνετε.

Προηγούμενο άρθρο Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Δαμιανού στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών