Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου: Δίπλα στους νέους που είναι το μέλλον μας


«Με μεγάλη χαρά συμμετέχω στην εορταστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και έχω την ευκαιρία να συνομιλήσω με νέους ανθρώπους που αποτελούν το λαμπρό μέλλον του τόπου μας. Από τον πλούσιο απολογισμό δράσης που έκανε η πρόεδρος Φωτεινή Μυσιρλή αποδεικνύεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων για τη δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας ήταν σωστή. Όσοι στελεχώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια, γιατί πήραν έναν θεσμό από το μηδέν και τον αναβάθμισαν, υλοποιώντας σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες».

Αυτά δήλωσε στην ομιλία της, κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρισας και κοπή της πίτας, η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και δημοτική σύμβουλος Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Η Λαρισαία πολιτικός, σχολιάζοντας την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας για την δημιουργία ενός Κέντρου Νέων στην πόλη μας, πρότεινε τον χώρο του ΕΘΙΑΓΕ, ο οποίος τώρα αναμορφώνεται και προσφέρεται για τη δημιουργία ενός φιλόξενου τόπου συνάντησης και δράσης των νέων όλης της χώρας.

«Όσοι στελεχώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας πρέπει να γνωρίζουν ότι αποτελούν τον συνδετικό κρίκο όλων όσων ασχολούμαστε με τα κοινά με τη νεολαία της πόλης. Γι αυτό οφείλουμε να τους ακούμε, να τους στηρίζουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους. Λέγεται ότι οι νέοι σήμερα δεν ασχολούνται με την πολιτική. Γι΄αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία η δική σας παρουσία στα κοινά, η αναβάθμιση της δράσης και των παρεμβάσεων στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στα πεπραγμένα της πόλης. Προσωπικά στήριξα και θα συνεχίσω να το κάνω για να αυξηθεί η συμμετοχή των νέων στα κοινά, καθώς με την ορμή, την αισιοδοξία και τα οράματα τους ενισχύουν τον παραγωγικό διάλογο, την κριτική σκέψη και την λογική της διαβούλευσης και των συνεργειών, την στάση του ενεργού δημοκρατικού πολίτη σε περίοδο κρίσης και την ενεργό παρουσία των νέων στα δρώμενα».

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Ευλογημένα τα παιδιά που μεγαλώνουν με παππούδες!
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση 3 περιπτώσεων κλοπής, τετελεσμένων και σε απόπειρα