Ειδήσεις

Μάξιμος: Ευλογημένα τα παιδιά που μεγαλώνουν με παππούδες!


«Θεωρώ ευλογημένα τα παιδιά που μεγαλώνουν με παππούδες, που έχουν στο σπίτι τον παππού και τη γιαγιά, και τους προσφέρουν αυτή την αγάπη, την οποία την εισπράττουν και διαμορφώνει καταλυτικά το χαρακτήρα τους». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει , από την Προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας  του δήμου Τεμπών κα ΠανωραίαΤσικλητάρη, στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στο ΚΑΠΗΡαψάνης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στον χαιρετισμό του εξέφρασε τη χαρά του «που μου δίνεται η δυνατότητα να ανταποκριθώ θετικά στην πρόσκληση και να είμαι μαζί σας αυτό το όμορφο πρωινό. Μας είχανε λείψει αυτές τις συναντήσεις, όπως είπε νωρίτερα και ο δήμαρχος, αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας, της δοκιμασία την οποία υπέστημεν όλοι. Αλλά νομίζω ότι πια μπορούμε να ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς καλή χρονιά, με υγεία και ειρήνη! Νομίζω είναι τα δύο βασικά αγαθά, την αξία των οποίων συνειδητοποιήσαμε τα δύο τελευταία χρόνια, πάτερ μου, και με τη δοκιμασία της πανδημίας και βεβαίως με τον πόλεμο που λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη γειτονιά μας. Στην Ευρώπη πιστεύαμε ότι δεν θα ξαναζούσαμε πόλεμο με τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ότι τα προβλήματα δεν λύνονται πια με τη βία και με πολέμους. Αλλά, δυστυχώς, μετά σχεδόν από οκτώ δεκαετίες από το τέλος του Παγκοσμίου Πολέμου, η ήπειρός μας και πάλι λύνει τα εντός εισαγωγικών “προβλήματά” της με τα όπλα».

 

Αυξήσεις συντάξεων

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα βασικό κύτταρο της κοινωνίας μας είναι η οικογένεια και ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικογένειας είναι ο παππούς και η γιαγιά. Το ζήσαμε αυτό ιδιαίτερα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης που είχαμε εκτίναξη της ανεργίας σε πρωτόγνωρα ποσοστά. Ηλικιωμένοι γονείς, ο παππούς και η γιαγιά ήταν αυτοί που με τις συντάξεις τους στήριξαν και τα παιδιά τους και τα άνεργα εγγόνια τους πολλές φορές.

Σήμερα φαίνεται ότι μετά από αυτήν την υπερδεκαετή οικονομική κρίση η χώρα μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους και τριπλάσιους από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα μετά από αυτήν την δοκιμασία για πρώτη φορά, μετά από 12 χρόνια, να έχουμε αυξήσεις στις συντάξεις των απομάχων εργαζομένων της ζωής, των συνταξιούχων. Αυξήσεις που αγγίζουν σχεδόν το 8%. Υπάρχει βεβαίως μία εξαίρεση με αυτούς που είναι στη λεγόμενη “προσωπική διάφορα” του “νόμου Κατρούγκαλου”. Είναι σε γνώση της πολιτείας και η κυβέρνηση θέλω να πιστεύω μέχρι τις εκλογές θα ανακοινώσει κάτι για τους συνταξιούχους που είναι σε αυτήν την κατηγορία της “προσωπικής διαφοράς” και δεν έχουν λάβει αυτή την αύξηση που ανακοινώθηκε από την 1η του νέου έτους.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις να σας ευχηθώ υγεία πάνω απ’ όλα, όπως είπαμε, ειρήνη και δημιουργικότητα. Να είμαστε όλες και όλοι καλά. Καλή χρονιά!».

 

Ο κυβερνητικός βουλευτής συνεχάρη τη δημοτική αρχή, τον δήμαρχο κ. Γιώργο Μανώλη, τον πρόεδρο της Ραψάνης κ. Δημήτρη Ζήλο και την προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας  του δήμου κα ΠανωραίαΤσικλητάρηγια την όμορφη εκδήλωση.

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Η εθελοντική αιμοδοσία, βαθιά στάση ζωής
Επόμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Δίπλα στους νέους που είναι το μέλλον μας