Ειδήσεις

Κέλλας: Γενναία στήριξη σε αχλάδι και αμπέλι


«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης αγροτικών προϊόντων του θεσσαλικού κάμπου, τα οποία έχουν πληγεί από εξωγενείς παράγοντες, το 2022. Στο ίδιο πνεύμα, αναμένονται τις επόμενες ημέρες ανακοινώσεις, για γενναία στήριξη και στα υπόλοιπα προϊόντα, όπως το αχλάδι και το σταφύλι».

Αυτά τόνισε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, στην ομιλία του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Γαία Fruit» Δένδρων Τυρνάβου, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της διοίκησης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συνεχάρη τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Χρήστο Τασιούλα και τη διοίκηση για τη δυναμική παρουσία του «Γαία Fruit» στην αγορά φρούτων και την οικονομική στήριξη που παρέχει στα μέλη του.

Αναφέρθηκε στα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των Συνεταιρισμών, με τα γενναία φορολογικά κίνητρα που δίνονται σε μέλη αυτών,  όπως η μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50%, η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα από το 13% στο 10% και η επαναφορά στο 55% από το 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, για τα φυσικά πρόσωπα, σε μόνιμη βάση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Χρήστος Τασιούλας ευχαρίστησε τον κ. Κέλλα για την παρουσία του στην εκδήλωση, αλλά κυρίως για την σημαντική συνδρομή του, στην επίλυση ζητημάτων του Συνεταιρισμού, αλλά και ευρύτερα των αγροτών της επαρχίας Τυρνάβου.

Να σημειωθεί τέλος, ότι στην εκδήλωση έδωσε το παρών, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος των εργοστασίων «Κρόνος», «Intercomm Foods», «Agrophoenix» Ελευθέριος Σαΐτης.

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάριο του ΣΘΕΒ με θέμα τις βασικές αρχές ηγεσίας και διαχείρισης ομάδας
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση του Π. Νταή στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας