Ειδήσεις

Διεύρυνση του Δικτύου Β40 ζήτησε ο Θανάσης Νασιακόπουλος


Στη Σύνοδο του Δικτύου Συνεργασίας Βαλκανικών Πόλεων Β40, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή 69 δημάρχων από 73 πόλεις από 10 χώρες των Βαλκανίων συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

Στόχος τη Συνόδου ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις πόλεις των Βαλκανίων και  η συμβολή της  για τη συναδέλφωση τους και κατ’ επέκταση και των λαών της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου στην παρέμβασή του ο Θανάσης Νασιακόπουλος πρότεινε την ανάπτυξη του δικτύου B40 με τη συμμετοχή μικρότερων Δήμων. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «με αυτό τον τρόπο το δίκτυο θα γίνει πιο αντιπροσωπευτικό όσον αφορά στον πληθυσμό κάθε βαλκανικής χώρας», για να λάβει άμεσα τη διαβεβαίωση του νέου προέδρου του Β40 Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη ότι η πρόταση θα συζητηθεί πολύ σύντομα, με τον ίδιο να είναι ο πρώτος που θα τη στηρίξει ουσιαστικά.

Το Δίκτυο Β40 ιδρύθηκε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη με πρώτο Πρόεδρο τον Δήμαρχο της ΕκρέμΙμάμογλου. Είναι μία συνθετική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κόντρα στις φυγόκεντρες δυνάμεις της περιοχής. Οι Δήμαρχοι των Βαλκανίων μέσα από το Δίκτυο επιθυμούν να προωθήσουν την αλληλεγγύη και να εδραιώσουν την αρμονική συμβίωση των δημοτών τους.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου  αποφασίστηκε η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών καλής διοίκησης σε θέματα όπως η πράσινη ανάπτυξη, η ενέργεια, θέματα οικονομίας και  πολιτισμού καθώς και άλλοι τομείς που ενδιαφέρουν όλες τις χώρες και τους Δήμους των Βαλκανίων.

Συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε από τον νέο Πρόεδρο του Β40 Κώστα Μπακογιάννη ότι θα δημιουργηθούν επιτροπές οι οποίες θα αναλάβουν συγκεκριμένα θέματα να τα συζητήσουν και να προτείνουν λύσεις.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Κιλελέρ, σε κατ’ ιδιάν συνάντηση, συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο Κώστα Μπακογιάννη για την ανάληψη της προεδρίας, τον ευχαρίστησε για την άψογη διοργάνωση της συγκεκριμένης συνόδου και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί σύντομα το Δήμο Κιλελέρ αλλά και άλλους Δήμους της Θεσσαλίας.

Παράλληλα ο Θανάσης Νασιακόπουλος, στο πλαίσιο της Συνόδου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον απερχόμενο Πρόεδρο του Β40, Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, ΕκρέμΙμάμογλου. Τον συνεχάρη για την επιτυχημένη θητεία της Προεδρίας του και εξέφρασε την πρόθεσή του για περεταίρω σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους Δημότες των δύο Δήμων.

Η Θεσσαλία εκπροσωπήθηκε στη Σύνοδο, εκτός από τον Θανάση Νασιακόπουλου,  και από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Δήμαρχο Καρδίτσας Κώστα Τσιάκο.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Αναγκαία η αναπροσαρμογή της ενίσχυσης στα κάστανα
Επόμενο άρθρο Στο πλευρό των καστανοπαραγωγών η Περιφέρεια Θεσσαλίας