Ειδήσεις

– Θανάσης Νασιακόπουλος: Δεν ωφελούν οι στείρες αντιπαραθέσεις


Σχετικά με την αποχώρηση των Δημοτικών Συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κιλελέρ από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις αντικειμενικές αξίες ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοτική αρχή του Δήμου Κιλελέρ με αίσθημα ευθύνης, με δημοκρατική ευαισθησία και με διάθεση πλουραλισμού των απόψεων επιδίωξε τη δυνατότητα έκφρασης όλων των τάσεων και των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα ζήτημα που αφορά στο σύνολο των δημοτών. Αυτό του  εξορθολογισμού των αντικειμενικών αξιών της γης του Δήμου Κιλελέρ, ζήτημα σοβαρότατο, που προέκυψε εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  της 19ης  Ιανουαρίου τρέχοντος έτους η  πρόταση της Δημοτικής Αρχής προς το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η συγκρότηση άτυπης διαπαραταξιακής επιτροπής προκειμένου αυτή να επεξεργαστεί τα συλλεχθέντα στοιχεία σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες και να εισηγηθεί, με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, την πρότασή για τις αντικειμενικές αξίες με σκοπό την ελάφρυνση των πολιτών του Δήμου Κιλελέρ.

Και ενώ η συζήτηση κυλούσε ομαλά (μάλιστα ο κ. Ζαχαριάς, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρότεινε δύο μέλη της παράταξής του ως μέλη της ανωτέρω επιτροπής) για ένα θέμα ήσσονος σημασίας σχετικά με τη σειρά των ομιλητών, αψυχολόγητα επέλεξε να δυναμιτίσει το κλίμα και να υπονομεύσει τη λειτουργία του οργάνου. Ο κ. Ζαχαριάς προκάλεσε τεχνηέντως ένταση η οποία οδήγησε στην αποχώρηση της παράταξής του, με «στρατιωτικό» μάλιστα παράγγελμα, παρά τις εκκλήσεις  του Δημάρχου και συμβούλων όλων των παρατάξεων να παραμείνει στην αίθουσα.

Παρ’ όλη την καλή διάθεση που μας διακατέχει αδυνατούμε να κατανοήσουμε τα κίνητρα που οδήγησαν τον επικεφαλής σε αυτήν την ενέργεια.  Αν και υποψιαζόμαστε τη σκοπιμότητα τους.  Δηλώνουμε όμως ότι τα χαρακτηριστικά του ηγέτη μιας παράταξης  δεν επιβάλλονται με όρους «στρατιωτικής πειθαρχίας», όταν μάλιστα αυτή υπονομεύει και  δυναμιτίζει τη λειτουργία του κυρίαρχου οργάνου του Δήμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνέχεια, παραβλέποντας ανώριμες συμπεριφορές του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ασκώντας το ρόλο του με ωριμότητα και πολιτική υπευθυνότητα ως όφειλε, αποφάσισε κατά πλειοψηφία  τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής με σκοπό την εισήγηση του δήμου Κιλελέρ για τις αντικειμενικές αξίες.

Καλούμε τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαιτέρως τον κ. Ζαχαριά (μετά την άστοχη και αβάσιμη ανησυχία που εξέφρασε για την εξέλιξη του θέματος) ως επικεφαλής παράταξης, με ψυχραιμία και σύνεση να συνεργαστούμε, να συνθέσουμε και να πιέσουμε όλοι μαζί με στόχο τον εξορθολογισμό των αντικειμενικών αξιών της γης του Δήμου Κιλελέρ μέσω της εισήγησης που θα ετοιμάσουμε και θα αποστείλουμε, έως τις 6 Φεβρουαρίου, στα αρμόδια υπουργεία.

Κι αυτό γιατί θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο συνεισφέρουμε ουσιαστικά στους δημότες μας.

Έτσι άλλωστε πολιτευόμαστε ως Δημοτική Αρχή, αποστασιοποιημένοι από στείρες αντιπαραθέσεις, άβουλες αντεγκλήσεις και μάταιες ανταρσίες.  Με σοβαρότητα που αρμόζει στο σημαντικό λειτούργημα που επιτελούμε  συνεχίζουμε να προσπαθούμε για την περαιτέρω εξέλιξη του Δήμου Κιλελέρ.

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, να μην διακοπεί η αναπτυξιακή τροχιά
Επόμενο άρθρο Σχολή γονέων στον Άγιο Αχίλλιο την Κυριακή 29 Ιανουαρίου