Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Εργατιά-αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά


Φίλοι και συναγωνιστές αγρότες κι αγρότισσες, Κι ετούτη την φορά θα σταθούμε στο πλάι σας. Όπως πάντα. Δίπλα στην αγροτιά που δεν το βάζει κάτω, που με περηφάνια συνεχίζει να παλεύει, να διεκδικεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Την πολιτική τσακίζει του μισθούς, το εισόδημα, τα δικαιώματά μας. Που φέρνει  την φτώχεια και την εξαθλίωση σε χιλιάδες αγρότες κι εργαζόμενους.

Αυτή η πολιτική που σήμερα εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, πρίν από όλες τις προηγούμενες ανεξαρτήτως κόμματος και «χρώματος» «πηγαίνοντας σόι το βασίλειο».. της βαρβαρότητας που ζούμε καθημερινά . Που έχει ως μοναδικό στόχο το πώς θα αυξάνονται τα αμύθητα πλούτη των μονοπωλίων μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση σε βάρος του εργαζόμενου λαού.

Γι΄αυτό είναι κοινή μας απαίτηση να προστατευτεί εδώ και τώρα η ζωή μας για να μπορούμε σήμερα να ζούμε με αξιοπρέπεια ,να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας παλικαρίσια. Αυτή η απαίτηση σημαίνει για όλους εσάς να έχετε κατώτερες εγγυημένες τιμές για να μείνετε στα χωράφια και να μπορείτε να καλλιεργείται, να διασφαλίζεται το εισόδημά σας . Για μπορούμε να τραφούμε όλοι με φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.  Αυτή η απαίτηση σημαίνει για εμάς τους εργαζόμενους ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς , με σύγχρονα δικαιώματα που να καλύπτουν σε κάθε περίπτωση το κόστος διαβίωσης.

Είναι κοινό επίσης το αίτημα και η λογική μας που λέει πως η ζωή μας το 2023 πρέπει να είναι προστατευμένη από αναποδιές, καταστροφές . Όταν χάνει την δουλειά του επειδή τον απολύουν και τον πετούν στον δρόμο. Όταν καταστρέφεται η παραγωγή του από κάθε λογής φυσικά φαινόμενα που η επιστήμη πια έχει εξηγήσει και προβλέψει.

Όλα αυτά ούτε δική μας υπαιτιότητα είναι, ούτε «ακραίες» καταστάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Όλα αυτά δεν μπορεί να λογίζονται ως «κόστος» σε μια οικονομία μάλιστα που τα τελευταία χρόνια ανθεί και τελικά η ζωή μας να μαραζώνει επειδή δεν χωρά στα «λελογισμένα» οικονομικά των επενδυτικών προτεραιοτήτων των κυβερνήσεων.  Γι΄αυτό ενώ πανηγυρίζουν για τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης και ρεκόρ επενδύσεων εμάς μας καλούν να συμβιβαστούμε με την φτώχεια.

Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα όταν μας κλέβουν το καρβέλι. Η διέξοδος βρίσκεται λοιπόν στον δρόμο του αγώνα. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι η εικόνα των μεγαλειωδών  κινητοποιήσεων του τελευταίου διαστήματος . Με την δύναμη του κοινού, συλλογικού ,οργανωμένου και συντονισμένου αγώνα όλου του λαού. Αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο.

Στους νέους αγώνες σας , για τα δίκαια αιτήματά σας θα είμαστε ξανά μαζί σας. Το μέλλον της δικής μας ζωή, της ζωής των οικογενειών μας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση, υπόθεση του αγώνα μας. Αυτή είναι μόνη επιλογή.

 

Προηγούμενο άρθρο Πανελλήνιοι αγώνες στίβου Κ20 στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, να μην διακοπεί η αναπτυξιακή τροχιά