Ειδήσεις

Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας: Όλο και πιο βαθιά ρίχνουν τα δίχτυα τους οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί


Όλο και πιο βαθιά ρίχνουν τα δίχτυα τους οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί στη πόλη μας. Ακάθεκτοι προχωρούν τα σχέδια τους για ισχυροποίηση και μονιμοποίηση της παρουσίας τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης αλλά και στη Θεσσαλία γενικότερα. Στηρίζονται στη νέα Συμφωνία για τις Βάσεις, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αντίθετα, σηματοδοτεί την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του αμερικανονατοϊκού τόξου που προετοίμασε το έδαφος για την Ελληνοαμερικανική στρατιωτική Συμφωνία για τις βάσεις και με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, φέρουν εγκληματικές ευθύνες, μπλέκουν τη χώρα ακόμη βαθύτερα στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με θανάσιμους κινδύνους για τον λαό μας.

Στη Λάρισα η 110 ΠΜ λειτουργεί πλέον ως κόμβος υποστήριξης και διασποράς αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έχουν επενδύσει πολλά εκατομμύρια δολάρια για να αναβαθμίσουν την αεροπορική βάση με νέα υπόστεγα και κτίρια υποστήριξης.

Τώρα ψάχνουν και παρόχους υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού τους και με σκοπό να το αυξήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες η 371st Expeditionary Air Base Squadron (EABS) της US AIR FORCE  αναζητά εταιρείες από τη Λάρισα και τις γύρω περιοχές, που θα παρέχουν υπηρεσίες όπως, εκτός χώρων διαμονής, μεταφοράς προσωπικού κλπ, δοχεία αποθήκευσης HAZMAT και Απομάκρυνση απορριμμάτων HAZMAT, τα οποία περιλαμβάνουν διάφορα επικίνδυνα για την υγεία υλικά όπως εύφλεκτα, τοξικά κ.α.

Οι αμερικανοNATOϊκοί δεν έρχονται εδώ για αναψυχή αλλά για να προετοιμάσουν νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με ορμητήριο τη Λάρισα και τη περιοχή της Θεσσαλίας. Σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την 110 Πτέρυγα Μάχης ως βασικό κόμβο στήριξης των επιχειρήσεών τους σε Ανατ. Μεσόγειο, Ανατολική Ευρώπη και Μαύρη Θάλασσα.

Η επικινδυνότητα αυτών των σχεδιασμών για τον λαό μεγαλώνει με κάθε νέο κτίριο και υποδομή που φτιάχνεται στις βάσεις, με κάθε στρατιωτικό μέσο που προσγειώνεται ή απογειώνεται σ’ αυτές. Κι επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ, τα άλλα αστικά κόμματα και οι ευρωατλαντικοί τους σύμμαχοι το γνωρίζουν καλά, προσπαθούν να δολώσουν τη φάκα με το τυράκι των «τοπικών οφελημάτων» που θα προκύψουν τάχα για τον λαό από τη μετατροπή των πόλεων και των περιοχών τους σε βάσεις πολεμικής εφόρμησης.

Επίσης έχουμε δει τα «τοπικά ωφελήματα» σε περιοχές όπως η Σούδα, όπου Αμερικάνοι στρατιωτικοί, που υπηρετούν στη Βάση, προπηλακίζουν, δημιουργούν μια σειρά επεισόδια , επιτίθενται σε γυναίκες, όπως είχε γίνει πέρυσι σε 14χρονη μαθήτρια χωρίς να έχουν καμία επίπτωση.

Αυτή είναι η «προστασία» που οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες εξασφαλίζουν στον τόπο μας!

Ως Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) απαιτούμε να σταματήσει η μετατροπή της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση και σε επικίνδυνο στόχο – μαγνήτη επιθέσεων σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής του δυνάμεων του ΝΑΤΟ με τους ανταγωνιστές τους.

Με οργανωμένο, μαζικό και μαχητικό τρόπο μαχόμαστε ενάντια στην προσπάθεια να μετατρέψουν τη περιοχή μας σε ένα ακόμη ορμητήριο Νατοϊκών Δυνάμεων.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!


Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας:

  • Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο  του.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση του βουλευτή Γ. Λαμπρούλη για τη Φαρμακευτική Περίθαλψη του λαού
Επόμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Αυξάνονται οι τιμές, μειώνονται οι ποσότητες στα τρόφιμα