Ειδήσεις

Το Δημοτικό Σχολείο Στομίου αναβαθμίζεται ενεργειακά


Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό Σχολείο Στομίου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για δημοπράτηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.  Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αγιάς.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους και  προχωράμε ένα διαγενεακό έργο που αναβαθμίζει ενεργειακά τις κτιριακές υποδομές του Δημοτικού Σχολείου Στομίου, αποδίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ένα λειτουργικό, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Μέσα από το βραβευμένο και καινοτόμο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνεται η δυνατότητα σε 83 σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια να αποκτήσουν  σύγχρονες, λειτουργικές και φιλικές για τους χρήστες και το περιβάλλον υποδομές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Στομίου του Δήμου Αγιάς. Πρόκειται για υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Z, το οποίο μετά την βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του αναμένεται να αναβαθμιστεί στην Κατηγορία Α+ του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

– Τοποθέτηση θερμομόνωσης κάτω από τη στέγη με επίστρωση θερμομονωτικών πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης.

– Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κτιρίου με πλάκες πετροβάμβακα.

– Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά με διπλό υαλοπίνακα.

– Εγκατάσταση συστοιχίας αντλιών θερμότητας αέρος-νερού.

– Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED.

– Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

– Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

Προηγούμενο άρθρο Η Ρένα Καραλαριώτου στον Σύλλογο Γυναικών Γλαύκης του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Κέλλας με Πόντιους Τυρνάβου: Ιστορικό το βάρος των Ποντιακών Συλλόγων