Ειδήσεις

Η Ρένα Καραλαριώτου στον Σύλλογο Γυναικών Γλαύκης του Δήμου Κιλελέρ


«Η επίτευξη της ισότητας των φύλων προϋποθέτει την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, ένας στόχος που βρίσκεται πολύ υψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης  -και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις πολιτικές που προωθούνται κι εφαρμόζονται τα τελευταία 3,5 χρόνια. Είναι ένας στόχος, που υπηρετώ από την πρώτη στιγμή της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής μου με τα κοινά», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, κ.Ρένα Καραλαριώτου, από τη Γλαύκη, στον Δήμο Κιλελέρ.

«Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει, χρειάζεται να δουλέψουμε ακόμη πιο εντατικά, μέσα στην οικογένεια και στο σχολείο, με ειδική και εστιασμένη μέριμνα της πολιτείας και του κράτους, ώστε να αισιοδοξούμε για τη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο δημοκρατικής, πιο δίκαιης, με ίσες ευκαιρίες για όλες και για όλους. Ο δυναμισμός και η αξιοσύνη των γυναικών αναδεικνύονται μέσα από τα έργα και τις δράσεις τους σε κάθε πόλη, οικισμό και κοινότητα. Δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερο παράδειγμα από τον Σύλλογο Γυναικών Γλαύκης, που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την τοπική κοινωνία, αγκαλιάζοντας τα ήθη, έθιμα και την παράδοση, μεταλαμπαδεύοντας τις διαχρονικές αξίες της οικογένειας και του πολιτισμού», υπογράμμισε η κ.Καραλαριώτου.

Η Λαρισαία πολιτικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και έχει στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων και του γυναικείου ταλέντου μέσω της ένταξης των γυναικών σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας, της καινοτομίας, καθώς και της επιχειρηματικότητας των γυναικών σε τομείς υψηλής εξειδίκευσης.

Η κ.Καραλαριώτου είχε την ευκαιρία να έχει μια συζήτηση με τις γυναίκες της Γλαύκης, να ακούσει τόσο τις δημιουργικές ιδέες τους, όσο και τους προβληματισμούς τους. Παράλληλα ενημερώθηκε για τις δράσεις που προγραμματίζει ο Σύλλογος για το επόμενο διάστημα, από την πρόεδρο, Ολυμπία Γκότση και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, Αγγελική Χαρμάνη, Δέσποινα Σαρακατσιάνου, Ελεάννα Παπαγιαννούλη, Στρατηγούλα Πλευρίτη, Βασιλική Κοντογιάννη, Γεωργία Σπανούλη, τις οποίες και συνεχάρη για το σπουδαίο έργο που επιτελούν στην κοινότητα της Γλαύκης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχές θα δεχτεί για την ονομαστική του εορτή ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος
Επόμενο άρθρο Το Δημοτικό Σχολείο Στομίου αναβαθμίζεται ενεργειακά