Ειδήσεις

Περιοδεία στελεχών του ΚΚΕ στην Κεντρική Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας


Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Τάσο Tσιαπλέ, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Άγγελο Σίμο, μέλος της Τ.Ε Λάρισας και Ζήση Γκαραλιάκο, μέλος της Τ.Ε Λάρισας και περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, επισκέφθηκε την Π.Υ Λάρισας, όπου συνομίλησαν με τον διοικητή της Π.Υ Θεσσαλίας, κ. Φαλάρα, τον αν. διοικητή του 1ου Π.Σ Λάρισας, κ. Λιάπη, τον συνδικαλιστή της Ενωσης Αξιωματικών Π.Σ, κ. Βαρδάτσικο και με υπαλλήλους της βάρδιας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις θέσεις τους ΚΚΕ.

 Από τις τοποθετήσεις των στελεχών της Π.Υ, αναδείχθηκαν για ακόμα μια φορά, τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν με ευθύνη τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων και αφορούν την μη αναπλήρωση του προσωπικού που συνταξιοδοτείται, αφού οι προσλήψεις είναι ελάχιστες και ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού φθάνει τα 50 χρόνια. Την παλαιότητα και προβληματικότητα του στόλου των οχημάτων που φθάνουν τα 40 έτη (ΣΤΑΓΙΕΡ), την έλλειψη ενός νέου σύγχρονου κλιμακοφόρου οχήματος που θα καλύπτει και τις πολυκατοικίες άνω των 5 ορόφων. Τις σημαντικές ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας (ανεπάρκεια σε χημικές στολές, νέες σύγχρονες φιάλες οξυγόνου, μάσκες). Τα προβλήματα εκτεταμένης ποινικοποίησης της δουλειάς των πυροσβεστών, λόγω της μη ύπαρξης ενός συγκεκριμένου νομικού πλαισίου. Επισημάνθηκαν επίσης τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης δασοπροστασίας, της πρόσβασης της Π.Υ μέσα στην πόλη της Λάρισας σε περίπτωση περιστατικού, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης στους πεζοδρόμους και σε άλλους δρόμους που έχουν μεγάλη κυκλοφορία και τέλος της έλλειψης ουσιαστικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού για την πυροπροστασία και γενικότερα για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα.

Μιλώντας τα στελέχη του ΚΚΕ, με τους διοικητές και υπαλλήλους της Π.Υ Λάρισας, τόνισαν ότι ως Κόμμα, σε αντίθεση με όλες τις αστικές κυβερνήσεις (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και τα στελέχη τους στην Περιφέρεια και τους Δήμους, η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος, από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους σεισμούς αποτελούν βασική προτεραιότητα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης των συνεπειών των φυσικών φαινομένων.

Σταθερά αναδεικνύει και διεκδικεί την επίλυση των προβλημάτων των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των προβλημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γενικότερα της πολιτικής προστασίας, με ερωτήσεις, προτάσεις νόμου στη Βουλή, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα Δημοτικά Συμβούλια.

Διεκδικεί:

Σταθερή και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των φορέων πυροπροστασίας, δασοπροστασίας.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες. Να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπως και στη Δασική Υπηρεσία. Αναβάθμιση του 1ου Π.Σ Λάρισας από Β’ σε Α’ κατηγορίας.

Να ενισχυθούν άμεσα οι αρμόδιες δυνάμεις πυροπροστασίας με τα αναγκαία μέσα και να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών, των τεχνικών μέσων, με ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού της Π.Υ με σύγχρονα και κατάλληλα πυροσβεστικά οχήματα, εναέρια και πλωτά μέσα στους Πυροσβεστικούς & Λιμενικούς Σταθμούς, με βάση τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας. Χορήγηση σύγχρονων Μέσα Ατομικής Προστασίας ( ΜΑΠ) σε κάθε πυροσβέστη.

Σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας με 7ωρο –5θήμερο – 35ωρο.

Εξασφάλιση εισοδήματος που να καλύπτει τις οξυμένες ανάγκες όλων των υπαλλήλων συνταξιούχων, με ουσιαστικές αυξήσεις (20%) στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και αντίστοιχα των συντάξεων.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Κατάργηση του ΕΦΚ, του ΦΠΑ στην ενέργεια, καύσιμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. 

Κατοχύρωση της ελεύθερης δράσης των σωματείων και των εργαζομένων. Έξω το κράτος και η εργοδοσία από τα σωματεία των εργατοϋπαλλήλων.

Ενιαίο αντιπυρικό σχεδιασμό για κάθε ορεινό όγκο με την ευθύνη των Δασικών Υπηρεσιών και την επικουρική στήριξη των Δήμων και της Περιφέρειας.

Να συγκροτηθεί ενιαίος κρατικός φορέας προστασίας της δασικής περιουσίας, με προτεραιότητα τη συγκρότηση και στο επίπεδο της Θεσσαλίας συντονιστικού οργάνου για αποψίλωση, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, άμεση χρηματοδότηση και ενίσχυση της υποδομής της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Να καταργηθούν οι περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι και όλοι οι δασοκτόνοι νόμοι Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που αποχαρακτηρίζουν δάση, δασικές εκτάσεις, ακόμη και αναδασωτέες περιοχές και νομιμοποιούν τους καταπατητές και ανοίγουν το δρόμο για επενδύσεις σε δασικές εκτάσεις, ακόμα και σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως Νatura.

 

Τέλος τα στελέχη του ΚΚΕ, κάλεσαν τους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, να μην αποδεχθούν αυτή την κατάσταση, να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές (εθνικές, περιφερειακές-δημοτικές), αλλά και στους αγώνες ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, σε συνέχεια εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που οδηγούν σε μια ζωή όπου η ανασφάλεια, η ευελιξία και τα εξαντλητικά ωράρια, οι εκατοντάδες απλήρωτες ώρες δουλειάς το χρόνο, η καθήλωση των μισθών θα είναι καθεστώς.

 

ΛΑΡΙΣΑ 11/1/2023

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τα γενέθλια του «γιόρτασε» στο Μύλο ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Νταής
Επόμενο άρθρο Μάξιμος προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: Εξετάστε τις προτάσεις επιλαχόντων στα σχέδια βελτίωσης