Ειδήσεις

Απολογισμός Δραστηριοτήτων Μικτής Χορωδίας


Η Μικτή  Χορωδία του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ»  ιδρύθηκε  το 2019, όμως λόγω των lock down εξ αιτίας της πανδημίας δεν συνέχισε την δραστηριότητα της. Τον Οκτώβριου του 2021 με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων  άρχισαν  ξανά οι πρόβες της. Κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2022 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2022  η Μικτή Χορωδία του συλλόγου συμμετείχε σε πάρα πολλές εκδηλώσεις δίνοντας το στίγμα της.

Οι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε είναι:

  1. Στις 3-4-2022 στην κοινή κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» όπου τραγούδησε τραγούδια Χατζηδάκη και Θεοδωράκη.
  2. Την Μ. Παρασκευή 22-4-2022 η Μικτή Χορωδία συμμετείχε στη Ακολουθία του Επιταφίου ψάλλοντας το ¨Αι Γενεαί ΄πάσαι¨
  3. Την Παρασκευή 24-62022 η Μικτή Χορωδία του συλλόγου συμμετείχε στην μουσικοχορευτική παράσταση που διοργάνωσε Η Αρμονία Τέχνης & Χορού του Αμπελώνα που ήταν αφιερωμένη στα 200+1 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τραγουδώντας τραγούδια αφιερωμένα στο 21.
  4. Στις 1-9-2022 η Μικτή Χορωδία συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Τυρνάβου στον Τύρναβο για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους,.
  5. Στις 10-9-2022 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Αμπελώνα μουσική εκδήλωση χορωδιών που ήταν αφιερωμένη στα 200+1 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη  με την συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του συλλόγου και της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ελασσόνας. Η εκδήλωση έγινε με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας και του Δήμου Τυρνάβου.
  6. Στις 20-12-2022 η Μικτή Χορωδία συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Τυρνάβου για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του Αμπελώνα τραγουδώντας Χριστουγεννιάτικά τραγούδια .

Διοργανώθηκε και ημερήσια εκδρομή για τα μέλη της χορωδίας και τους φίλους του συλλόγου σε Πορταριά – Μακρυνίτσα και Βόλο.

Μια χρονιά γεμάτη εκδηλώσεις που μας γεμίζει αισιοδοξία  για την νέα χρονιά . Ήδη  έχει προγραμματισθεί η μεγάλη μουσική εκδήλωση του Συλλόγου με τίτλο «2η Συνάντηση Χορωδιών – Αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου»  με την συμμετοχή της Μικτής μας χορωδίας και άλλων δύο χορωδιών  στις 28 Μαϊου 2023, εκδήλωση που έχει ενταχθεί στις πολιτιστικές  εκδηλώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Οι προετοιμασία για την εκδήλωση αυτή έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2022 και συνεχίζονται κάθε Τρίτη 20:15 – 22:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αμπελώνα.

Καλούμε όσους – όσες αγαπούν την μουσική και το τραγούδι να πλαισιώσουν την χορωδία για να απολαύσουν το όμορφο μουσικό ταξίδι και την ωραία παρέα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Κ. Αγοραστού με Φαρσαλινούς Κοινοτάρχες
Επόμενο άρθρο Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην ΤΚ Μελίας