Ειδήσεις

Μάξιμος: Προϋπόθεση της ειρήνης οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις!


«Η αναβίωση ανιστόρητων αναθεωρητισμών στην Ευρώπη, που συνιστά ο πόλεμος στην Ουκρανία, είναι μια εκκωφαντική υπόμνηση της αξίας της ειρήνης, αλλά και του χρέους μας να εργαστούμε ακόμα περισσότερο γι’ αυτή. Η ιστορία μας έταξε να είμαστε το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, το νοτιοανατολικό σύνορο της Ευρώπης, και να καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την ευθεία εξ ανατολών απειλή. Προϋπόθεση, λοιπόν, για την διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή μας είναι οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Η  αποτρεπτική ισχύς της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια ενισχύεται έτι περαιτέρω,   ορθώνοντας ένα απροσπέλαστο τείχος προστασίας για όσους αμφισβητούν την εθνική μας ακεραιότητα και επιχειρούν την αποσταθεροποίηση». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το  προεδρείο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) για ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος, αλλά και παρατηρήσεις για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «πέραν των εξοπλιστικών προγραμμάτων, το έμψυχο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων είναι η ανθρώπινη ασπίδα σε κάθε ξένη επιβουλή. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΣΠΕΘ για την μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στο προσωπικό του στρατεύματος. Παραμένω στη διάθεσή τους για να μεταφέρω -μέσω του ανοικτού διαύλου επικοινωνίας που διατηρούμε- τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με σκοπό την ουσιαστικότερη μέριμνα για το ένστολο προσωπικό που φροντίζει για την ασφάλεια της χώρας».

Στη συνάντηση εκ μέρους της ΕΣΠΕΘ συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Χρήστος Καρανάσιος, ο αντιπρόεδρος κ. Λεωνίδας Κολονιώτης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Γώγος.

Προηγούμενο άρθρο Ο Κώστας Κολλάτος αποχαιρετά τον Θωμά Τσιαπλέ
Επόμενο άρθρο Γενική Γραμματέας του Δήμου Κιλελέρ η Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη