Ειδήσεις

Ξεκινά η κατασκευή 14 χλμ υπόγειων αγωγών άρδευσης και ΙNVERTER για τον ΤΟΕΒ Ραψάνης


Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή ενός νέου έργου που έχει στόχο την εξοικονόμηση ύδατος και τη μείωση κατανάλωσηςηλεκτρικού ρεύματος καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης στην περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ Ραψάνηςσυνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.Το έργο υλοποιείται με πόρους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 – 2020.

«Εκσυγχρονίζουμε αντλητικά συγκροτήματα και υπογειοποιούμε το δίκτυο άρδευσης για τον ΤΟΕΒ Ραψάνης. Μειώνουμε το κόστος παραγωγής, μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας και βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για ένα έργο ζωής που στηρίζει τους ανθρώπους της παραγωγής δίνοντάς τους κίνητρα να συνεχίσουν να παράγουν».

Το έργο θα κατασκευασθεί στη κτηματική περιοχή του Τ.Ο.Ε.Β. Ραψάνης και περιλαμβάνει: α) την προμήθεια και τοποθέτηση 13.740μ.μ. υπόγειων πλαστικών αρδευτικών αγωγών από σκληρό PVC 10, 12,5 , 16 atm με διάμετρο σωλήνων Φ160, Φ 200 και Φ 280. Το υπόγειο αρδευτικό δίκτυο που θα κατασκευασθεί θα αντικαταστήσει το επιφανειακό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β., με σκοπό τη μείωση απώλειας νερού από το επιφανειακό δίκτυο. Οι ανωτέρω διάμετροι και τα μήκη των σωλήνων θα συνδεθούν με υπάρχοντα booster, (Q=70m3/h, H=90mΥΣ) του υφιστάμενου δικτύου. Θα εγκατασταθεί νέο booster,(Q=130m3/h, H=145mΥΣ) που θα συνδεθεί με το υφιστάμενο δίκτυο και θα τροφοδοτεί τον αγωγό DN280, 16atm.

Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση των απαραίτητων υδροληψιών διπλού ή ενός στομίου καθώς και οι συσκευές ασφαλείας του δικτύου.

Β) την αντικατάσταση του υπάρχοντος ηλεκτρικού πίνακα στο αντλιοστάσιο του ποταμού Πηνειού, με νέο ηλεκτρικό πίνακα (πίλλαρ), ισχύος 2Χ55KW και Ηλεκτρικό πίνακα ΙNVERTER, που αφορά στο αντλητικό συγκρότημα, για εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, καλύτερη λειτουργία του αντλητικού συγκροτήματος και ασφάλεια αυτού.

 

Προηγούμενο άρθρο ΕΚΛ: Χαιρετίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες χιλιάδων καλλιτεχνών
Επόμενο άρθρο Κάλαντα στους ασθενείς από τους νέους του Αγ. Αχιλλίου τα Χριστούγεννα