Ειδήσεις

ΕΚΛ: Χαιρετίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες χιλιάδων καλλιτεχνών


Χαιρετίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες χιλιάδων καλλιτεχνών σε όλη την Ελλάδα που βάζουν στο επίκεντρο την αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών στη χώρα μας.

Η Κυβέρνηση πιεσμένη από τις αντιδράσεις, κάλεσε σε διευρυμένη σύσκεψη στο ΥΠΠΟ εκπροσώπους Σωματείων και άλλων Φορέων, με τη συμμετοχή παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας και Εσωτερικών που είναι υπεύθυνοι για το τελευταίο απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα.

Το αίτημα όλων των εκπροσώπων από τα σωματεία να ανακληθεί το διάταγμα ή να τροποποιηθεί το κομμάτι που αφορά τους καλλιτέχνες, δεν έγινε αποδεκτό. Επίσης, η κυβέρνηση δεν έδωσε απάντηση στο αίτημα που έβαλαν καλλιτέχνες άλλων ειδικοτήτων για μισθολογική τους ένταξη στην κατηγορία Τ.Ε. όπως έχουνε κατακτήσει οι κάτοχοι τίτλων σπουδών Ωδείων.

Καθοριστικό για την υπεράσπιση  των εργασιακών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών αλλά και για τη διαμόρφωση ενός συστήματος Ενιαίας Δημόσιας και Δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, που να ξεκινά από τα πρώτα παιδικά χρόνια και να φτάνει έως την Πανεπιστημιακή βαθμίδα, είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους που θα αποτελέσει βαρόμετρο.

Η Κυβέρνηση από τη μία πιέζεται από τις κινητοποιήσεις, ενώ από την άλλη προχωρά την πολιτική της Μπολόνια για την εκπαίδευση η οποία υλοποιείται με ζήλο από όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και τη σημερινή.

Είναι χαρακτηριστική για παράδειγμα η διαμαρτυρία των φοιτητών του Μουσικού τμήματος Ιωαννίνων που διαμαρτύρονται για την κατάργηση των μαθημάτων που δίνουν παιδαγωγική επάρκεια, κατηγοριοποιώντας ακόμη περισσότερο και τα Πανεπιστημιακά πτυχία.

Απέναντι σε αυτή την πολύ-κατηγοριοποίηση που διασπά και καταργεί επαγγελματικά δικαιώματα, χρειάζεται ενιαία απάντηση από τους  εργαζόμενους καλλιτέχνες, τους πανεπιστημιακούς φοιτητές, τους σπουδαστές Καλλιτεχνικών σχολών, συνολικά το λαό. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας βρίσκεται σταθερά δίπλα στους αγώνες και τους προβληματισμούς των καλλιτεχνών και θα συνεχίσει να το κάνει έχοντας καθαρό πως η Τέχνη αποτελεί κοινωνική ανάγκη!

Οι τελευταίες μεγάλες κινητοποιήσεις τους δείχνουν που πραγματικά βρίσκεται η δύναμή των καλλιτεχνών, η δύναμη όλων μας!

 

Προηγούμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Ούτε ντεπόν στα φαρμακεία
Επόμενο άρθρο Ξεκινά η κατασκευή 14 χλμ υπόγειων αγωγών άρδευσης και ΙNVERTER για τον ΤΟΕΒ Ραψάνης