Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου: Σταθερά δίπλα σε ανθρώπους που παράγουν και κρατούν την ύπαιθρο ζωντανή


«Τούτες τις γιορτινές μέρες όλοι έχουμε ανάγκη να χαρούμε να γλεντήσουμε, να ανταμώσουμε με αγαπημένα μας πρόσωπα και να ανταλλάξουμε ευχές για τη νέα χρονιά, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον. Η εκδήλωση στο Μεγάλο Ευύδριο Φαρσάλων μας γεμίζει με τέτοια συναισθήματα, γι΄αυτό και συγχαίρω τους διοργανωτές αλλά και τον κόσμο που αγκάλιασε την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία».

Αυτά δήλωσε, από το Μ. Ευύδριο Φαρσάλων, η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου, η οποία έδωσε το «παρών» στο μεγάλο γλέντι που έγινε στη πλατεία του χωριού, με πρωτοβουλία του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου της Κοινότητας, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό επαρχίας Φαρσάλων ο ΕΝΙΠΕΑΣ, την κοινότητα Μεγάλου Ευυδρίου, τον πολιτιστικό Σύλλογο ντόπιων ο ΕΝΙΠΕΑΣ και τον Δήμο Φαρσάλων.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η Λαρισαία πολιτικός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, να ανταλλάξει ευχές για «μακροημέρευση, αγάπη και δημιουργία τη νέα χρονιά» αλλά και να συζητήσει ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους με έμφαση στην πορεία αποκατάστασης των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΙΑΝΟ, αλλά και για μία σειρά αναπτυξιακών έργων που υλοποιούνται και δρομολογούνται στην περιοχή, όπως το φράγμα του ποταμού Ενιπέα στη Σκοπιά και το αρδευτικό έργο Ορφανά Καρδίτσας- Υπέρεια.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Ενιπέα κ.Θανάση Καραΐσκο  ,τον αντιπρόεδρο και Πρόεδρο της κοινότητας Ευυδρίου κ. Νίκο Γούσιο για  τα αγροτικά ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και για τον καθοριστικό ρόλο που επιτελεί στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος ο Συνεταιρισμός .

Σε σχετική δήλωση της η κ. Καραλαριώτου αναφέρει: Επισκέφτηκα το Μ. Ευύδριο ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση των τοπικών αρχών για την πολύ όμορφη πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσαν με μεράκι άνθρωποι του μόχθου και της παραγωγής. Στην Κοινότητα του Ευυδρίου γίνεται μια σπουδαία συλλογική προσπάθεια για να κρατηθεί ζωντανή η ελληνική ύπαιθρος και οφείλουμε όλοι να τη στηρίξουμε. Εδώ η δύναμη της συνεργασίας και του συνεταιρίζεσθαι, από νέους ως επί των πλείστον ανθρώπους, συναντά την αγάπη για την παράδοση. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα τους με κάθε τρόπο για να μπορεί η προσπάθειά τους να αποκτήσει ακόμα πιο ισχυρές ρίζες. Για να μπορούν να ριζώσουν στον τόπο τους κι άλλοι νέοι άνθρωποι για μια πιο δυνατή επαρχία, πιο δυνατή Ελλάδα» κατέληξε η κ. Καραλαριώτου.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας στην ΕΡΤ: Με όραμα και πρόγραμμα για την ευημερία της ελληνικής οικογένειας και τη συνοχή της κοινωνίας
Επόμενο άρθρο Christmas Bazaar Βιβλίων της Θράκας στη Λογοτεχνική Γωνία