Ειδήσεις

Κέλλας στην ΕΡΤ: Με όραμα και πρόγραμμα για την ευημερία της ελληνικής οικογένειας και τη συνοχή της κοινωνίας


«Το να γίνουν εκλογές πριν το Πάσχα και να στηθεί δεύτερη κάλπη, εφόσον χρειαστεί, πριν τις Πανελλαδικές, είναι πολύ πιθανό, αλλά επαφίεται στον πρωθυπουργό να λάβει την απόφαση. Ούτως ή άλλως, μπαίνοντας στο 2023, ξεκινά η προεκλογική περίοδος, είτε οι εκλογές γίνουν στο συνταγματικό τους όριο, είτε νωρίτερα.»

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, στην εκπομπή «Φωνή της Ελλάδας», καλεσμένος του Γιώργου Διονυσόπολου, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, αναφορικά με τον πιθανό χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολιτικός της συνέπειας, της σταθερότητας και της αξιοπιστίας, υπογραμμίζοντας:

«Επί 3,5 χρόνια ακούμε ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές.Τις προηγούμενες μέρες ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του 2023, παρότι η αντιπολίτευση “στοιχημάτιζε”το προηγούμενο διάστημα υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Η εκλογολογία και τα σενάρια δεν αντιπροσωπεύουν, σε καμία περίπτωση, τη βούληση του πρωθυπουργού, ο οποίος ξεκαθάρισε, απ’ την αρχή της θητείας του, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, σύμφωνα με την ισχυρή λαϊκή εντολή που έλαβε τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τηρήσει στο ακέραιο τις προεκλογικές του δεσμεύσεις,καθιστώνταςσαφές ότι η κυβέρνηση δεν πορεύεται με γνώμονα τον αιφνιδιασμό και την αποκόμιση εκλογικών οφελών. Σκοπός μας είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού και η ισχυροποίηση της πατρίδας μας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο».

Ο Χρήστος Κέλλας, ερωτηθείς γιατί πρέπει οι πολίτες να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν και μνήμη καικρίση.Μπορούν και να κρίνουν καινα συγκρίνουν. Η διακυβέρνηση 2019-2023 δεν έχει καμία σχέση με αυτήν της περιόδου 2015-2019.Οδηγήσαμε τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Παρά τις αντιξοότητες, μειώσαμε το δημόσιο χρέος σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, εγκαθιδρύσαμε το “ψηφιακό κράτος”, το οποίο έχει επιταχύνει θεαματικά την εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τις ιδιωτικές συναλλαγές, στηρίζοντας τη λειτουργία της οικονομίας.

Η Ελλάδα καταγράφει σημαντικές επιδόσεις στην προσέλκυση επενδύσεων, στην παραγωγικότητα και τις εξαγωγές, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και παράγοντας πλούτο, που καθιστούν το μέλλον της χώρας μας πιο “φωτεινό”. Εργαζόμαστε με όραμα και πρόγραμμα για την ευημερία της ελληνικής οικογένειας και τη συνοχή της κοινωνίας.

Ο προϋπολογισμός του 2023 έχει ισχυρό αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο, καθώς προβλέπονται στήριξη των καταναλωτών στον τομέα της ενέργειας, αυξήσεις σε συντάξεις και κατώτατο μισθό, αναμόρφωση του μισθολογίου των ιατρών του ΕΣΥ, διευθέτηση μισθολογικών αιτημάτων τωνΕνόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική για τους νέους και τους αδύναμους, καθώςκαι σημαντική ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παντού “απών”, περιπλεγμένος στις εσωτερικές του αντιφάσεις, χωρίς πρόγραμμα και κυβερνητική πρόταση».

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατηρήσει στο προσκήνιο του δημόσιου διαλόγου αναφορές σε σχέση με παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, επισήμανε:

«Πρόκειται για μία υπόθεση, που ερευνήθηκε από την αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι, επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε δοθεί από τον κ. Τσίπρα εντολή στον τότε διοικητή της ΕΥΠ να παρακολουθείται ο αν. υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας. Πέραν τούτου, η συζήτηση, που επιχειρεί να διατηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δημόσιο διάλογο, είναι χωρίς αποδείξεις και χωρίςουσία».

Κλείνοντας, ο κ. Κέλλας ευχήθηκε «χρόνια πολλά με υγεία, σε όλο τον κόσμο».

 

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου
Επόμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Σταθερά δίπλα σε ανθρώπους που παράγουν και κρατούν την ύπαιθρο ζωντανή