Ειδήσεις

Κέλλας με Παναγιωτόπουλο για ΑΣΣΥ ’91-’93, ΕΜΘ, Μετοχικά Ταμεία ΕΔ και Καλλιτεχνικό Σχολείο


Συνάντηση,στο Πεντάγωνο,με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο,είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας. Οι δύο άνδρες συζήτησαν ζητήματα μέριμνας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που πρόκειται να ρυθμιστούν με το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, το οποίο αναρτήθηκε στηΔιαβούλευση, καθώς και την προοπτική αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Σχολείου για εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Νομού Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο για την ανταπόκριση του στο αίτημα ισότιμης σταδιοδρομικής εξέλιξης των αξιωματικών εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών(ΑΣΣΥ), που κατετάγησαν τα έτη 1991, 1992 και 1993. Ειδικότερα, ανέφερε πως, «με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, αποκαθίσταται η αδικία και για όσους συμπλήρωσαν 25 έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018, μετά την πρόνοια, που υπήρξε με τον ν. 4764/2020, για τις κρίσεις και προαγωγές όσων συμπλήρωσαν 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας στις 31.12.2015».

Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον υπουργό Άμυνας και για τη συμβολή του στη βελτίωση των όρων και προοπτικών υπηρεσίας των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ). Συγκεκριμένα, τόνισε πως,«με το νέο καθεστώς εξέλιξης, που ορίζεται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, αναγνωρίζεται έμπρακτα η συμβολή των ΕΜΘ στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων,χωρίς ο καταληκτικός και ο αποστρατευτικός βαθμός τους να συμπίπτουν».

Ο Λαρισαίος βουλευτήςεξέφρασε την ικανοποίησή του και για την προβλεπόμενηκατάργηση των μειώσεων για τα Μετοχικά ΤαμείαΣτρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και τους οικείους Ειδικούς Κλάδους, που είχε, επίσης, ζητήσει από τον κ. Παναγιωτόπουλο, σε παλαιότερη συνάντησή τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Χαρακτηριστικά, επισήμανε ότι, με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο,«βελτιώνονται οι αποδοχές των συνταξιούχων, που υφίστανται κρατήσεις οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς απαλλάσσονται από τις συγκεκριμένες μειώσεις με αναδρομική ισχύ από 1.1.2022».

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ έθεσε, ακόμη, στον υπουργό το θέμα της λειτουργίας του Καλλιτεχνικού Σχολείου Λάρισας, για τη σύσταση του οποίου έχει πρωτοστατήσει η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας. Όπως υπογράμμισε, ειδικότερα,η δημιουργία του συγκεκριμένου σχολείου θα συμβάλλει στην ανάδειξη ταλέντων και στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας, ζητώντας προς τον σκοπό αυτό τη διάθεση αιθουσών του Διεθνούς Σχολείου στον Τύρναβο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως εξετάζει με θετικό πνεύμα το ενδεχόμενο διάθεσης αιθουσών του Διεθνούς Σχολείου για τη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου, με γνώμονα τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην ανάπτυξη του Νομού, ο οποίος έχει στρατηγική αξία για την εθνική άμυνα της χώρας.

Τέλος, οι κύριοι Κέλλας και Παναγιωτόπουλος αντάλλαξαν ευχές ενόψει των γιορτών και ανανέωσαν το ραντεβού τουςστη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής,για την επεξεργασία του νομοσχεδίου, τον καινούριο χρόνο.

Προηγούμενο άρθρο Δώσαμε χρώμα στα Χριστούγεννα της Ρευματολογικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας
Επόμενο άρθρο Κάλαντα Φιλαρμονικής στους Γόννους