Ειδήσεις

Δώσαμε χρώμα στα Χριστούγεννα της Ρευματολογικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας


Με την ανιδιοτελή προσφορά του ζωγράφου κ. Γιώργου Σαρρή μετατρέψαμε για άλλη μια χρονιά τις “άχρωμες” και σκοτεινές τζαμαρίες του προθαλάμου της Ρευματολογικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές ελπίδας.

Σε μια υπέροχη και συγκινητική κίνηση, πάντα με με την βοήθεια του ζωγράφου κ. Σαρρή και την υποστήριξη της διοίκησης του νοσοκομείου μετατρέψαμε, άχαρες τζαμαρίες, τζαμόπορτες και παράθυρα της κλινικής σε ευχάριστες νότες ελπίδας και χαράς για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται.

Η μεγαλύτερη προσπάθεια εστιάστηκε σε μια εσωτερική τζαμαρία του χώρου υποδοχής ασθενών δύο Πανεπιστημιακών Κλινικών, της Κλινικής Ρευματολογίας και κλινικής Ανοσολογίας (γνωστής και ως Ρευματολογικής Κλινικής) και της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, στον 1ο όροφο του Νοσοκομείου ή οποία μετατράπηκε από ένα χώρο μουντό και σκοτεινό σε ένα χώρο ζεστό, χαρούμενο, γεμάτο εορταστικά χρώματα που ‘μυρίζει’ Χριστούγεννα και σκορπίζει αισιοδοξία τους ασθενείς, συνοδούς και ιατρούς.

Ο καθηγητής κ. Δημήτριος Μπόγδανος, Διευθυντής της Κλινικής και το προσωπικό της Κλινικής τον ευχαριστεί για την εθελοντική προσφορά του και την δυνατότητα που έδωσε μέσα από τις ζωγραφιές του να κάνει πράξη αυτό που αγαπάει, να απαλύνει δηλαδή τη δύσκολη καθημερινότητα των αρρώστων και των οικογενειών της και να μετατρέψει το ταλέντο του στην ζωγραφική σε συναισθήματα αγάπης απαιράτητα τούτες τις άγιες ημέρες.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπόγδανος, Καθηγητής Παθολογίας και Αυτοανόσων Παθήσεων «Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική είναι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα, χωρίς καλή ποιότητα ζωής και πολλοί από αυτούς έχουν κινητικά προβλήματα και αναπηρίες. Είναι άνθρωποι που νοσηλεύονται μέσα σε ένα νοσοκομείο με περίσσιο ψυχικό σθένος και πολύ πόνο. Μια χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά στους τοίχους της κλινικής πιστεύω πως τους ξεκουράζει ψυχικά και πνευματικά. Το ίδιο ευεργετικό αποτέλεσμα έχει και στο προσωπικό του Νοσοκομείου.Ευελπιστώ ότι ανάλογα εγχειρήματα θα ακολουθήσουν και στο άμεσο μέλλον με την υποστήριξη και της Διοίκησης του Νοσοκομείου ».

Και συνεχίζει ο κ. Μπόγδανος «Ο πόνοςκαι η δυασκολία αντιμετωπίζεται καλύτερα και η ψυχολογία βελτιώνεται όταν βλέπεις γύρω σου όμορφες εικόνες αντί για μουντούς και σκοτεινούς χώρους, δίνοντας μια χαλαρή νότα στον χώρο υποδοχής και προκαλώντας ευχάριστες αντιδράσεις στους πολίτες, ασθενείς, συνοδούς και προσωπικό».

Ο κ. Δημήτριος Κατσικονούρης, Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, σε μια σεμνή και λιτή τελετή ευχαρίστησε τον ζωγράφο για την ανιδιοτελή προσφορά. «Προσπαθούμε όσο μπορούμε να απαλύνουμε τον πόνο και να στηρίξουμε, να βοηθήσουμε και να τονώσουμε την ψυχολογία των ασθενών μας και του προσωπικού. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στο προσωπικό της κλινικής, τον Διευθυντή της και φυσικά στον κ. Σαρρή για την άοκνη προσφορά. Εύχομαι κουράγιο, υπομονή και καλές γιορτές σε όλους τους ασθενείς που θα βρεθούν στο κρεβάτι του πόνου, τούτες τις άγιες ημέρες και στο προσωπικό μας που τους υπηρετεί», τόνισε ο κ. Κατσικονούρης.

.Ο ζωγράφος κ. Σαρρής με την σειρά του ευχαρίστησε την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την Διεύθυνση της Κλινικής για την τιμή που του δόθηκε να κοσμήσει τους χώρους.

«Έχω προσωπική εμπειρία και ξέρω πόσο δύσκολες είναι οι στιγμές της νοσηλείας σε νοσοκομεία. Θέλω να δείξω από τα βάθη της καρδιάς μου ότι πάντα θα στηρίζω, θα βοηθώ και θα υποστηρίζω όσο μπορώ τέτοιες πρωτοβουλίες. Η Υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και όσο περνάει από το χέρι μου θα υποστηρίζω το έργο της Κλινικής»

Ολοκληρώνοντας ο Καθηγητής κ. Μπόγδανος δήλωσε ότι «Θέλουμε να δείξουμε στους ασθενείς και τους αγαπημένους τους ότι τους στηρίζουμε, τους βοηθάμε και βρισκόμαστε δίπλα τους. Επίσης, θέλουμε να παρουσιάσουμε στην κοινωνία τη σημαντική δουλειά που επιτελείτε στην Κλινική και το ενδιαφέρον που δείχνουμε για τις δυσκολίες της καθημερινοτητάς τους. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Χρόνια πολλά με υγεία και χαμόγελο σε όλους. και μην ξεχνάτε όλες και όλους όσους βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου αλλά και εκείνους που τους υπηρετούν».

Τις συγχαρητήριες ευχές τους απέστειλαν ενώσεις και σύλλογοι ασθενών που επικροτούν τις πρωτοβουλίες της Κλινικής, το προσωπικό του Νοσοκομείου και πολίτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

 

Προηγούμενο άρθρο Με Ρένα Καραλαριώτου η ΔΑΚΕ του ΓΝΛ
Επόμενο άρθρο Κέλλας με Παναγιωτόπουλο για ΑΣΣΥ ’91-’93, ΕΜΘ, Μετοχικά Ταμεία ΕΔ και Καλλιτεχνικό Σχολείο