Ειδήσεις

Μάξιμος: Η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε vertigo


«Να κάνει κριτική για μείωση φόρων ο ΣΥΡΙΖΑ, που στην περίοδο της δικής της διακυβέρνησης επέβαλε 29 φόρους, ούτε έναν ούτε δύο, 29, μέχρι τον καφέ, τα πάντα όλα, ό,τι υπήρχε το φορολόγησαν και μείωσαν 17 φορές τις συντάξεις, αυτό παραείναι! Νομίζω ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε vertigo, από τη μία μας κάνει κριτική ότι δίνουμε επιδόματα, από την άλλη θέλει να έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Αυτό νομίζω είναι που την ενοχλεί γιατί βλέπει ότι μία φιλελεύθερη κυβέρνηση ακολουθεί μία κοινωνική πολιτική, βαθιά κοινωνική πολιτική θα έλεγα, που στηρίζει σε αυτή τη δύσκολη περίσταση σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, κάθε νοικοκυριό αλλά και επιχειρήσεις που δοκιμάστηκαν». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη FORMedia Tv και τους δημοσιογράφους κ. Πάνο Γαρουφαλιά και κα Σοφία Σπανού.

 

Όχι πια “μαύρο πρόβατο”

Ο Θεσσαλός πολιτικός επεσήμανε ότι «η Ελλάδα, που για χρόνια θεωρούνταν το “μαύρο πρόβατο”, αυτή τη στιγμή έχει επιδόσεις -και με τη βούλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- καλύτερες σε σχέση με άλλες χώρες. Και δεν μιλάω μόνο για το βαλκανικό μας περίγυρο, που πάντοτε η Ελλάδα είχε ένα προβάδισμα ως παλαιότερο μέλος της ΕΕ, αλλά και με άλλες χώρες, την Ισπανία, που είναι λίγο-πολύ χώρες με τις οποίες βρισκόμαστε στην ΕΕ από τη δεκαετία του ’80. Θέλω, λοιπόν, να πω ότι και το διακύβευμα των επόμενων εκλογών -γιατί “σιμά κοντά είν’ τα Γιάννενα”, στο νέο έτος θα έχουμε εκλογές, είτε την άνοιξη είτε το καλοκαίρι- θα πρέπει να είναι αυτό: Αν θέλουμε η χώρα να πορευθεί με σταθερότητα, με μία κυβέρνηση η οποία πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία, που δημιουργεί πλούτο και μέσω της φορολόγησης αυτού του πλούτου μπορεί να κάνει αναδιανεμητική πολιτική, να στηρίζει αδύναμες κοινωνικές ομάδες, να επιστρέφει τον πλούτο αυτό στα μεσαία στρώματα με παροχές ή θέλουμε να έχουμε πειράματα, με τερατογεννέσεις απρόβλεπτες, με ευκαιριακές κυβερνήσεις, που θα οδηγήσουν σε ανασφάλεια σε μία περίοδο ιδιαίτερα που η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, γιατί έχουμε και τον εξ ανατολών γείτονα που κλιμακώνει την προκλητικότητά του».

 

Στόχος η εμπιστοσύνη των αγροτών

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι «στόχος είναι με την έμπρακτη στήριξη που δείχνουμε στους αγρότες να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους την ώρα της κάλπης. Και σήμερα μίλησα με πολλούς παραγωγούς, ιδιαίτερα στην επαρχία της Αγιάς, που έχουν το έντονο πρόβλημα με τα μήλα, με την κατάρρευση των τιμών, με τα προβλήματα στην Αίγυπτο και τις αγορές. Κοιτάξτε, έχουμε γίνει τακτικοί θαμώνες πλέον στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Εμένα οι χώροι μου είναι οικείοι και γνωστοί από την περίοδο της θητείας μου, αλλά είμαστε συχνά-πυκνά με αγρότες με εκπροσώπους Συνεταιρισμών, με εκπροσώπους παραγωγών, Ομάδων Παραγωγών της περιοχής μας. Η αλήθεια είναι ότι το ενεργειακό κόστος από τη μία, οι ζημιές από την άλλη, τα προβλήματα στις διεθνείς αγορές εξαιτίας του πολέμου έχουν παράπλευρες απώλειες και το αγροτικό εισόδημα χρήζει στήριξης.

Όσον αφορά τις ζημιές, την περίοδο αυτή ζήσαμε και πρωτόγνωρες ζημιές με παγετούς και όχι παγετώνες όπως εκ παραδρομής είπε κάποια στιγμή σε μία περιοδεία του ο κ. Τσίπρας. Παγετούς, οι οποίοι προκάλεσαν πάρα πολύ μεγάλες ζημιές και εκεί ο ΕΛΓΑ ξεπέρασε τον εαυτό του. Φτάσαμε πέρσι να δίνουμε αποζημιώσεις που άγγιζαν τα 340, τα 350 εκατομμύρια ευρώ , όταν οι εισφορές κ. Γαρουφαλιά όπως ξέρετε, των αγροτών είναι της τάξεως των 160 εκατομμυρίων ευρώ. Το κράτος έδωσε την οφειλή που είχε προς τον Οργανισμό. Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΕΛΓΑ το κράτος πρέπει να δίνει ως επιχορήγηση το 20% επί των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών. Καταβλήθηκε η κρατική εισφορά 35 εκατομμυρίων ευρώ κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια -έγινε αναδρομικά. Από κει και πέρα υπήρξαν μία σειρά από κορωνο-ενισχύσεις την περίοδο της πανδημίας. Αλλά νομίζω ότι η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά επιπλέον ενισχύσεις. Είχαμε, όπως σας είπα νωρίτερα, συναντήσεις με παραγωγούς, αχλαδοπαραγωγούς, μηλοπαραγωγούς, καστανοπαραγωγούς, ντοματοπαραγωγούς, με μία σειρά παραγωγών με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία δεσμεύτηκε ότι το νέο έτος θα υπάρξει ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των αγροτών μας, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, τα γνωστά deminimis προς τους παραγωγούς. Καταγράφονται όλες οι ανάγκες και νομίζω τις πρώτες ημέρες του νέου έτους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Γιώργος Γεωργαντάς, θα γνωστοποιήσει το μέγεθος της στήριξης που θα δώσει ανά κατηγορία προϊόντων”.

 

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Προτεραιότητα η στήριξη του δημοσίου συστήματος Υγείας
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός για ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην πόλη της Λάρισας