Ειδήσεις

Φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο ΜΕΑΛ


Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι σπουδαστές της ειδικότητας «Φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων» του 1ου Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Λάρισας (Δ.Ι.Ε.Κ) στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος «Βασικές αρχές φύλαξης μουσείων, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων». Το τμήμα συνόδευσε η υπεύθυνη εκπαιδεύτρια κα. Ελένη Παπανικολάου, αρχαιολόγος.

Ειδικότερα οι σπουδαστές του τμήματος ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο κ. Βαγγέλη Ρεμπάπη, γνώρισαν το μουσείο, το κτήριο του οποίου είναι ένας πολιτιστικός θησαυρός για την πόλη, χάρη στην ιστορικότητά του, αποτελώντας έναν χώρο ζωντανής μνήμης του παρελθόντος.

Ο στόχος της διδακτικής επίσκεψης ήταν η κατανόηση των καταρτιζομένων των καθηκόντων της ειδικότητάς τους στη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων, η επαφή με το παρελθόν και η εξοικείωσή τους πάνω σε θέματα σύγχρονης ιστορίας του τόπου, αποτιμώντας τη θυσία των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών/-στριών, ενάντια στο φασισμό.

Αντιλήφθηκαν την αδιαπραγμάτευτη αξία και σημασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Ελευθερία, Ειρήνη, Δημοκρατία και στην Εθνική κυριαρχία στην κάθε εποχή.

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης διοργανώνει ομαδικές ξεναγήσεις, για συλλόγους και φορείς, απ’ όλους τους χώρους, των τεχνών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης.

 

Πληροφορίες: Βαγγέλης Ρεμπάπης, Ιστορικός

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή: 09:00 – 13:00 & 18:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00

Τηλέφωνο: 2410 280220

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 42, ΤΚ 41223, Λάρισα

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Χριστούγεννα με τον Αλ. Παπαδιαμάντη στη Λογοτεχνική Γωνία
Επόμενο άρθρο Βασικές αρχές πρόληψης νοσοκομειακών λοιμώξεων