Ειδήσεις

Στο Καλαμάκι ο Θανάσης Παιδής


Σε μια εκδήλωση που αναδεικνύει τις ρίζες των κατοίκων της περιοχής συμμετείχε ο Θανάσης Παιδής στο Καλαμάκι του Δήμου Κιλελέρ… Ο λόγος για το έθιμο της γουρουνοχαράς, το οποίο αναβίωσε μετά από πρωτοβουλία του Αγροτικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλαμακίου.

Χαρακτηριστικό της επίδρασης που έχει σταθερά στις ημέρες μας η Παράδοση είναι το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής των συμπολιτών στην εκδήλωση, οι οποίοι γνώρισαν από κοντά το έθιμο ενώ γλέντησαν, όπως ακριβώς συνέβαινε και παλαιότερα.

Ο Θανάσης Παιδής είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους κατοίκους του Καλαμακίου, όπως επίσης και με τους επισκέπτες, συζητώντας για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Θανάσης Παιδής απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό επισημαίνοντας τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά συγκεντρωθήκαμε στο Καλαμάκι, συμμετέχοντας στην αναβίωση του εθίμου της γουρουνοχαράς το οποίο έρχεται από παλαιότερες εποχές, αποτελώντας ισχυρή μνήμη για τους μεγαλύτερους ηλικιακά και ευκαιρία για γνώση σε ότι αφορά τους νεότερους.

Γι’ αυτούς τους λόγους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις γυναίκες του Αγροτικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλαμακίου, που είχαν την πρωτοβουλία της αναβίωσης, όπως επίσης στην πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου Αλεξάνδρα Καράτζιου και στον Δήμο Κιλελέρ που εργάστηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Ο Αγροτικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμακίου έχοντας την ενεργή παρουσία των μελών του, κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναδείξει την Κοινότητα. Όπως είναι γνωστό τα ήθη και τα έθιμα, συνολικά η Παράδοση, μπορούν να αποτελέσουν τον συνεκτικό κρίκο μεταξύ των κατοίκων όπως και όσων έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή.

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα κοντά στους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται με στόχο την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού καθώς αυτό αποτελεί ισχυρό στοιχείο της συλλογικής μας ταυτότητας» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

Προηγούμενο άρθρο 72 πολιτιστικές εκδηλώσεις το 2023 στην Π.Ε. Λάρισας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Έντονη η ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα στο Βουκουρέστι