Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου: Τα παιδιά και τα μάτια μας


«Όταν κοιτάζεις στα μάτια ενός παιδιού βλέπεις το μέλλον αυτού του τόπου. Διακρίνεις την ελπίδα, την αισιοδοξία και τα όνειρα. Ξεχωρίζεις τον μελλοντικό επιστήμονα, εργάτη, εκπαιδευτικό, γονέα, αγρότη. Βλέπεις τους γονείς του «αύριο». Όταν κοιτάζεις στα μάτια ενός παιδιού δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρχει φόβος, ούτε ίχνος σκιάς. Στα μάτια των παιδιών όταν κοιτάζεις πρέπει να λαμπυρίζει η δίψα για μάθηση και παιχνίδι. Η αγνότητα και η σπίθα. Γι’ αυτά όλα πρέπει να παλέψουμε. Γι’ αυτά τα παιδιά οφείλουμε να βάλουμε τα δυνατά μας…»

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό της στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο  από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (Κ.Ε.ΔΗ.Τ), με αφορμή την  «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού», με τίτλο «Χρόνια Πολλά σε όλου του κόσμου τα παιδιά»,  η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Η Λαρισαία πολιτικός  αποδεχόμενη την πρόσκληση της προέδρου του Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔΗ. Τυρνάβου κ. Ιωάννα Ανδρεοπούλου παρευρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Μαξίμ» όπου και παρακολούθησε την πολύ όμορφη εκδήλωση στην οποία βραβεύτηκαν  εκπαιδευτικοί του Δημοτικού σχολείου Δαμασίου, που με αυτοθυσία έσωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες στον σεισμό της 3ης Μαρτίου, τους μαθητές που βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι με χρηματικό ποσό και περιελάβανε μεταξύ άλλων μουσικο-θεατρική παράσταση για παιδιά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο χώρο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μικρούς «πρωταγωνιστές» και να νιώσει λίγη από τη ζωντάνια τους και τη χαρά τους για τη συμμετοχή τους.

«Τα παιδιά είναι το μέλλον, αλλά έχουν και παρόν. Στόχος είναι μια κοινωνία ανοικτή σε όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις. Χωρίς διάκριση φυλής, χρώματος, φύλλου, γλώσσας, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής, περιουσίας, οικογενειακής προέλευσης ή άλλης κοινωνικής θέσης του ίδιου του παιδιού ή της οικογενείας του. Όλοι μαζί, κοινωνία και οργανωμένο κράτος πρέπει να θέσουμε ως υψηλή προτεραιότητα την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, τη διασφάλιση του δικαιώματος των παιδιών στην υγεία, στην εκπαίδευση, την προστασία της οικογένειας και των παιδιών στην κοινότητα, τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες.

Σε μια εποχή με μια ζοφερή επικαιρότητα που αφορά σε συνεχείς κακοποιήσεις παιδιών έχει αξία μεγάλη να αφυπνιστούμε όλοι και να δώσουμε αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Ας αντιμετωπίσουμε λοιπόν το κάθε παιδί, το κάθε κορίτσι και αγόρι γύρω μας, σαν δικό μας. Χρόνια Πολλά σε όλου του κόσμου τα παιδιά. Τα παιδιά και τα μάτια μας». κατέληξε η κ.Καραλαριωτου

Η Γ.Γ της ΠΕΔ Θεσσαλίας  συνεχάρη τους διοργανωτές και ιδιαίτερα την Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ. Τυρνάβου κ. Ιωάννα Ανδρεοπούλου γι’ αυτήν την ιδιαίτερη εκδήλωση τονίζοντας πως αυτού του είδους οι ενέργειες αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Προηγούμενο άρθρο Θανάσης Παιδής: Είμαστε πάντα κοντά σε όσους διασώζουν τις μνήμες και την ιστορία του τόπου μας
Επόμενο άρθρο Στο Συκούριο ο Χρήστος Κέλλας