ΣΑΦΗΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ


 Το 2010 στη Λάρισα και την περιοχή ευθύνης της Τροχαίας Λάρισας μειώθηκαν, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 (εννεάμηνο) κατά 11% τα θανατηφόρα τροχαία και κατά 27% οι παθόντες. Επίσης, στο ν. Λάρισας το εννεάμηνο του 2010 υπήρξαν 8 νεκροί λιγότεροι στα τροχαία ατυχήματα που έγιναν και 9 λιγότερα τροχαία. Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν ανάμεσα σε άλλα στη χθεσινή ημερίδα της Τροχαίας Λάρισας στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, όπου και ξεκίνησε η Έκθεση Τροχαίας.

 Την εκδήλωση άνοιξε ο διοικητής Τροχαίας Λάρισας αστυνόμος Β΄ κ. Σερ. Καφετζής, ο οποίος αναφέρθηκε και σε συγκριτικά στοιχεία, για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων πανελλαδικά και στην περιοχή της Λάρισας, χαρακτηρίζοντάς τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Στη συνέχεια χαιρέτισε ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη π. Βαρθολομαίος, ο αντινομάρχης Λάρισας κ. Χρ. Καλομπάτσιος, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κων. Τζανακούλης. Ο δήμαρχος τόνισε ότι άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα της λειτουργίας του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στο Αλκαζάρ κι αναφέρθηκε σε περιπτώσεις δρόμων της Λάρισας, όπως π.χ. η Παπαναστασίου, όπου ακόμα κι ο οδηγός να τρέχει κανονικά, μπορεί να χτυπήσει πεζό, γιατί οι πεζοί πετάγονται στο δρόμο, από οποιαδήποτε σημείο του πεζοδρομίου. Εξέφρασε δε την ιδέα που υπάρχει από παλιά, να εκτεθούν σε δρόμους διαλυμένα από τροχαία, αυτοκίνητα, ώστε να «συγκρατούν» τους απείθαρχους οδηγούς.

Στο χαιρετισμό του ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Β. Χαλάτσης έδωσε στοιχεία μείωσης τροχαίων στο ν. Λάρισας. Σημείωσε ιδιαίτερα το φαινόμενο, το τελευταίο διάστημα να έχουν σημειωθεί τέσσερα θανατηφόρα τροχαία, με συμμετοχή οδηγών άνω των 80 χρόνων. Οι τρεις εισηγητές της ημερίδας που ήταν αφιερωμένη στα τροχαία, στην οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή ήταν: Αστυνόμος Β΄ Σεραφείμ Καφετζής, διοικητής Τροχαίας Λάρισας με θέμα: Κυκλοφοριακή αγωγή- τροχαίο ατύχημα, επιμελήτρια ΕΚΑΒ Λάρισας κ. Αθηνά Κλειτσάρη, πυραγός Νικ. Μητσιογιάννης διοικητή 8ης ΕΜΑΚ με θέμα: Η συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο τροχαίο ατύχημα. ακολούθησε η έναρξη της έκθεσης τροχαίας και μικρή δεξίωση. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά τις ώρες 9 π.μ. έως 9 μ.μ. για σχολεία και κοινό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης: Ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας αρχιπύραχος κ. Αθαν. Μπέης, η προϊσταμένη του επιτελείου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας αστυνομικός διευθυντής κ. Ελένη Αντωνίου, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας κ. Αλκ. Θωμόπουλος, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Αθαν. Τσάτσος, απόστρατοι αξιωματικοί και αστυφύλακες της ΕΛΑΣ, εκπρόσωποι της δημοτικής αστυνομίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών κ. Μιχ. Τολίκας, ο πρόεδρος των αποστράτων της ΕΛΑΣ κ. Β. Διβάνης, η εκπρόσωπος της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κ. Ειρήνη Ζαβρίδου, μαθητές σχολείων και άλλοι. Για το ίδιο θέμα, δηλαδή την πρόληψη των τροχαίων, ετοιμάζει τους επόμενους μήνες ενημερωτική καμπάνια η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Παπατόλια στον κ. Αγοραστό
Επόμενο άρθρο Σε Λάρισα και Τρίκαλα ο Αγοραστός