Ειδήσεις

Ομιλητής στο Οικονομικό Φόρουμ των κρατών της Ευρωμεσογείου και του Περσικού Κόλπου ο Χρήστος Κέλλας


Στο Μαρόκο βρίσκεται ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Μεσογείου (PAM) και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικόςσυμμετέχει στο Οικονομικό Φόρουμ των κρατών της Ευρωμεσογείου και του Περσικού Κόλπου, το οποίο συνδιοργανώνεται από την PAM, τη Βουλή των Συμβούλων και τη Γενική Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων του Μαρόκου, στο Μαρακές, από τις 6 έως τις 9 Δεκεμβρίου. Πέραν των βουλευτών των 33 κρατών που συμμετέχουν στην PAM, στο Φόρουμ πρόκειται να λάβουν μέρος εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμουκαι φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Ο Χρήστος Κέλλας είναι ομιλητής στην 1η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Φόρουμ, η οποία θα εστιάσειστις δυνατότητες εμβάθυνσης της χρηματοοικονομικής και εμπορικής συνεργασίας στις περιφέρειες Ευρωμεσογείου και Περσικού Κόλπου καθώς και στην προοπτική σχηματισμού οικονομικής ζώνης μεταξύ των κρατών των εν λόγω περιφερειών. Επίσης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα συζητηθούν η ενεργειακή και η επισιτιστική ασφάλεια υπό το πρίσμα των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ θα εξεταστούν περιβαλλοντικά ζητήματα και πρωτοβουλίες συνεργασίας στον τομέα των επιχειρήσεων.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ πρόκειται, κατά την ομιλία του, να αναφερθεί στις προοπτικές προώθησης της διαπεριφερειακής οικονομικής συνεργασίας μέσω μεταρρυθμίσεων στην οικονομική διακυβέρνηση και εξάπλωσης της ψηφιακής οικονομίας στις επικράτειες των κρατών-μελών της PAM, σε συνδυασμό με την ενθάρρυνση διεθνικών επιχειρηματικών συνεργασιών από τις κρατικές αρχές εκάστου μέλους.

 

Προηγούμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Για 20 ευρώ βενζίνη…
Επόμενο άρθρο Η Ρένα Καραλαριώτου στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου σε Χάλκη, Αρμένιο, Χαρά