Ειδήσεις

Κέλλας από 1η Στρατιά: Ισχυρό Πυροβολικό, προϋπόθεση για ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις


Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 1ης Στρατιάς,προς τιμήν της Προστάτιδας του Πυροβολικού και Μεγαλομάρτυρος, Αγίας Βαρβάρας, παρέστη ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συμμετείχε στη Δοξολογία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Στρατόπεδο «Νικολάου Πλαστήρα», ενώ στη συνέχεια μετέβη στον χώρο έκθεσης οπλικών συστημάτων στο προαύλιο. Εκεί, ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» στο προσωπικό και συνομίλησε με τον Διοικητή, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη,αλλά και στελέχη της Στρατιάς καθώς και με τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Φασούλα. Εξαίροντας το έργο του Στρατού Ξηράς και τη συμβολή του Πυροβολικού στην προάσπιση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, σημείωσε πως η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης, η οποία προάγει την ανάπτυξη της εθνικής ασφάλειας, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των συνθηκών υπηρεσίας και διαβίωσης των στρατιωτικών. Επίσης, συνεχάρη τα στελέχη του Στρατού για την αρτιότητα της οργάνωσης των εκδηλώσεων αλλά και τη διασύνδεση της 1ης Στρατιάς με την κοινωνία της Λάρισας, καθώς οι εκδηλώσεις ήταν ανοιχτές για το κοινό.

Ο Χρήστος Κέλλας, αποχωρώντας από το Στρατόπεδο «Πλαστήρα», δήλωσε:

«Η Ορθοδοξία γιορτάζει σήμερα τη θαυματουργή Αγία Βαρβάρα, την Προστάτιδα του Πυροβολικού μας, η οποία βρίσκεται αδιαλείπτως στο πλευρό των στρατιωτικών κι όλων των πιστών, που επικαλούνται τη βοήθειάτης, προς Δόξαν του Τριαδικού Θεού.

Ταυτόχρονα, τιμούμε την προσφορά του ένδοξου Πυροβολικούμας, στο οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω τη στρατιωτική μου θητεία. Το συγκεκριμένο Όπλο συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του Ελληνικού Στρατού και στην επίτευξη μεγάλων και κρίσιμων νικώνγια την ελευθερία, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας.

Αποτίουμε φόρο τιμής στην ιερή μνήμη των στρατιωτικών μας, που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία για την πατρίδα αφήνοντας την τελευταία τους πνοή στα πεδία των μαχών. Την ίδια στιγμή, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροβολικού κι όλων των Ενόπλων Δυνάμεων, που επαγρυπνούν και προασπίζουν με αυταπάρνηση την εθνική μας ασφάλεια.

Χρόνια πολλά!».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα της Άννας Βαγενά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Επόμενο άρθρο Βράβευση των παιδιών των Γεωπόνων – μελών του Γεωπονικού Συλλόγου που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ