Ειδήσεις

Γ. Λαμπρούλης: Υψώνονται νέα, μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση του λαού στην Υγεία


Την απάντηση στα παραδείγματα για τα συστήματα Υγείας κρατών-μελών της ΕΕ, που έφερε η κυβέρνηση, την δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και σε αυτές τις χώρες, είπε στη δευτερολογία του ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Συγκεκριμένα, στο παράδειγμα της Ολλανδίας που επικαλέστηκε η υφυπουργός Υγείας, Μ. Γκάγκα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι η χώρα δεν διαθέτει δημόσιο σύστημα Υγείας και οι ασθενείς απευθύνονται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να τους βρουν ιδιωτική κλινική… «Εικόνες και πρακτικές από το μέλλον που θα βιώσει ο λαός και στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Λαμπρούλης.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο δεν είναι ούτε ανεπαρκές, ούτε ιδεοληπτικό, όπως ανέφεραν στην κριτική τους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, κινείται στο πλαίσιο της ΕΕ για την Υγεία, με το οποίο συμφωνούν όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, το οποίο θέτει ως προϋπόθεση την εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Το νομοσχέδιο, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, δεν υπηρετεί τη βελτίωση των παροχών Υγείας, αλλά την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου και με την ψήφισή του θα υψώσει νέα, μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενών σε Δημόσια Υγεία.

Εδώ και χρόνια ο λαός βιώνει την παράδοση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον ιδιωτικό τομέα, σήμερα η κυβέρνηση κάνει ακόμα ένα βήμα, παραδίδοντας μεγάλο τμήμα και της δευτεροβάθμιας φροντίδας στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Γ. Λαμπρούλης κάλεσε τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος να δυναμώσουν τις διεκδικήσεις τους το επόμενο διάστημα για κατάργηση των πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για μόνιμες προσλήψεις και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να ανοίξει ο δρόμος για πλήρη κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, για ενιαίο κρατικό σύστημα Υγείας με γνώμονα την καθολική περίθαλψη του λαού.

Κλείνοντας, αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείου, τόνισε ότι το ΚΚΕ την καταψηφίζει, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένα θετικά άρθρα, ωστόσο η κυβέρνηση ακολουθεί ακόμα μια φορά τη γνωστή τακτική που τα συμπεριλαμβάνει όλα σε μία τροπολογία εκβιάζοντας έτσι την ψήφο των κομμάτων.

Λάρισα 2/12/2022

 

Προηγούμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Αίτημα πληγέντων καστανοπαραγωγών Ν. Λάρισας, Μαγνησίας και Λοιπών Περιοχών της χώρας
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 60 τμήματα του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας