Ειδήσεις

Θανάσης Παιδής για νέα ΚΑΠ: Έρχονται μεγάλες αλλαγές


Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αγροτικός Καπνικός Συνεταιρισμός Περιοχής Ελασσόνας – σε συνεργασία με την Αγροσυμβουλή ΟΕ – και είχε ως κεντρικό θέμα τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) παραβρέθηκε ο Θανάσης Παιδής.

Η εκδήλωση είχε στόχο να ενημερωθούν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής για τις προκλήσεις που φέρνει η νέα ΚΑΠ τα προσεχή χρόνια.

Παράλληλα, αναλύθηκαν οι τρόποι με τους οποίους οι παραγωγοί θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον που θα είναι σημαντικά διαφορετικό σε σχέση με τα περασμένα χρόνια.

Ο Θανάσης Παιδής είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους παρευρισκόμενους αγρότες, καθώς βρίσκεται σε σταθερή επαφή και αγαστή συνεργασία με τους ανθρώπους του Πρωτογενούς Τομέα αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Θανάσης Παιδής επισήμανε τα εξής:

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Αγροτικό Καπνικό Συνεταιρισμό Περιοχής Ελασσόνας που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την εκδήλωση, όπως επίσης και στον κ. Δημήτρη Ντογκούλη από την Αγροσυμβουλή για την εξαιρετική ενημέρωση που πραγματοποίησε σχετικά με το νέο τοπίο, το οποίο δημιουργείται στον Πρωτογενή Τομέα.

Είναι σημαντικές αυτές οι εκδηλώσεις, καθώς μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα στην ενημέρωση των παραγωγών.

Η νέα ΚΑΠ πρόκειται ουσιαστικά να δημιουργήσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες. Γι’ αυτό απαιτείται γνώση της νέας κατάστασης και προσαρμογή στα δεδομένα που έρχονται ώστε η νέα ΚΑΠ να εξελιχθεί σε ουσιαστικό εργαλείο ενίσχυσης του Πρωτογενούς Τομέα.

Άλλωστε, αυτός ο χώρος τα επόμενα χρόνια θα έρθει αντιμέτωπος με σημαντικές προκλήσεις όπως τα εργατικά χέρια, η ενεργειακή αυτονόμηση, η κλιματική κρίση κ.α. Για να αντιμετωπιστούν με ορθό τρόπο αυτές οι προκλήσεις θα πρέπει από τώρα να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια και σε όσα πρόκειται να έρθουν θα σταθώ στο πλευρό των ανθρώπων του Πρωτογενούς Τομέα, ώστε να συνεχίσουν να παράγουν στον τόπο τους κρατώντας ζωντανές τις εστίες τους.

Θα είμαι πάντα κοντά τους ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα προβλήματά τους και να διαμορφώνονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες στην καθημερινότητα τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής

 

Προηγούμενο άρθρο Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΕΕ!
Επόμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Αποτελειώνοντας το ΕΣΥ