Ειδήσεις

Θανάσης Παιδής: Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις εκκλησίες που επλήγησαν από τον σεισμό


Στον Αμπελώνα βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής επισκεπτόμενος τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος επλήγη από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021. Καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των διαδικασιών που αφορούν τους πληγέντες συμπολίτες, ο Θανάσης Παιδής δεν θα μπορούσε παρά να ενδιαφερθεί για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στις εκκλησίες.

Στο πλαίσιο αυτό είχε στενή συνεργασία με τον Κλήρο, όπως επίσης και με την ΔΑΕΦΚ, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών και στην εξεύρεση λύσεων.

Τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ επισκέφθηκε τους Ιερούς Ναούς σε Αμπελώνα, Βρυότοπο και Πλατανούλια.

Ειδικά σε ότι αφορά τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αμπελώνα είναι μία από τις πλέον εντυπωσιακές εκκλησίες της ευρύτερης περιοχής. Θεμελιώθηκε το 1885 και εγκαινιάστηκε το 1906. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια ο Ιερός Ναός αναδείχθηκε σε ένα ξεχωριστό θρησκευτικό μνημείο, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τους πιστούς.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Μία από τις πλέον σημαντικές πληγές που άφησε ο καταστροφικός σεισμός της 3ης Μαρτίου 2021 – τόσο σε συμβολικό, όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο – είναι οι ζημιές σε μεγάλο αριθμό εκκλησιών στην ευρύτερη περιοχή.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα καταβάλουμε κοπιώδεις προσπάθειες σε συνεργασία με τον Κλήρο, την ΔΑΕΦΚ και όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να τρέξουν οι παρεμβάσεις κατά το ταχύτερο δυνατόν.

Δυστυχώ, όμως, και σε αυτό το θέμα – όπως και σε αντίστοιχα που συνδέονται με όσα άφησε ο σεισμός –  οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι πολύπλοκες, συνθέτες και ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Με δεδομένο ότι οι εκκλησίες αποτελούν το σύμβολο και συνάμα το κέντρο της κοινωνικής ζωής του τόπου μας υπογραμμίζουμε πως θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι πιστοί να επιστρέψουν στους Ιερούς Ναούς το συντομότερο δυνατόν» αναφέρει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

Προηγούμενο άρθρο Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου από τη Λαϊκή Ορχήστρα του ΔΩΛ
Επόμενο άρθρο Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια Νίκαιας και Πλατυκάμπου συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης των αποβλήτων EWWR 2022