Ειδήσεις

«Η Μάγισσα Μπαχλεβίτσα» δίνει δύο τελευταίες παραστάσεις για το κοινό


Η κουκλοθεατρική παράσταση “Η μάγισσα Μπαχλεβίτσα” που τόσο αγαπήθηκε από τα παιδιά -αλλά και τους μεγάλους- τη χρονιά που μας πέρασε, θα ανέβει στη σκηνή για δύο ακόμη παραστάσεις για το κοινό, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ώρα 18:00  και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ώρα 12:00, στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο..

“Η μάγισσα Μπαχλεβίτσα”  σπέρνει μύριες συμφορές, αλλά και του δειλινού τις χάρες, στον παραμυθένιο κόσμο του κουκλοθεάτρου. Πιστός της σύντροφος το μαύρο της κοράκι, που παρά το κράξιμό του για τη μαύρη κι άραχνη καρδιά της, σαν μαγεμένο το μυαλό του φτερουγίζει στη σκιά της.

Η υπόθεση του έργου

Μια μέρα, ένα κοριτσάκι, η Ελενίτσα, ξεμακραίνει από την αγκαλιά της γιαγιάς της, πέφτοντας στα χέρια της κακιάς μάγισσας Μπαχλεβίτσας.

Η γιαγιά είναι απαρηγόρητη μέχρι που εμφανίζεται ο Φασουλής και ο Ρεβίθης. Οι δύο φίλοι αναλαμβάνουν την άκρως επικίνδυνη αποστολή να ψάξουν για τη φίλη τους στο μαγεμένο δάσος, αψηφώντας τους κινδύνους.

Προσπερνώντας ζούμπερα, ερπετά, καπλάνια κι αραχνιασμένα ξόρκια, ορκίζονται να σώσουν την Ελενίτσα όσο κι αν φοβούνται! Και μα την αλήθεια, φοβούνται πάρα πολύ!

Και ο φόβος, φέρνει αγωνία κι η αγωνία δράση κι η δράση περιπέτεια κι η περιπέτεια κωμικοτραγικούς μπελάδες!

Στο μεταξύ, η μύτη της μάγισσας Μπαχλεβίτσας ιδρώνει, το κοράκι προσπαθεί κράζοντας να παραπλανήσει τους δύο φίλους, αλλά και να τους βοηθήσει να κλέψουν τη μαγική σκούπα της μάγισσας, ώστε να λυθούν και τα δικά του μάγια.

Θα προλάβουν να γλιτώσουν από τη μάγισσα όσο εκείνη κοιμάται τον ύπνο του ζοφερού της κακού δικαίου;
Θα νικήσει το καλό στο τέλος όπως σε κάθε παραμύθι;

Το παραμυθόδραμα «Η Μάγισσα Μπαχλεβίτσα» έγραψε ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης Μιχάλης Χατζάκης.

Το κείμενο αποτελεί ένα λογοτεχνικό διαμάντι και θα το απολαύσετε σε ειδική προσαρμογή για το κουκλοθέατρο από την κουκλοπαίκτρια Φωτεινή Καλούδη.

Πρωτότυπα σκηνικά, κοστούμια, έμμετρος ρυθμός, υπέροχη μουσική και πέντε νέες μαριονέτες, συνθέτουν μια μαγική, παραμυθένια Πολιτεία επί σκηνής!

Η κακιά μάγισσα Μπαχλεβίτσα και ο συμβολικός της χαρακτήρας, κάνει τις καρδούλες των παιδιών να χτυπούν δυνατά.

Πότε από αγωνία και πότε από συγκίνηση, τα παιδιά ζουν το παραμύθι και συμμετέχουν στην ιστορία σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Το κοράκι καλείται να προετοιμάσει τους θεατές για επερχόμενους κινδύνους, μα και να τους προβληματίσει και το καλό και το άδικο.
Ο Φασουλής και ο Ρεβίθης, κλασικοί ήρωες παραμυθιών, μέσα από τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους και τους μοναδικούς χαρακτήρες τους, οδηγούν τα παιδιά σε μία ταύτιση με τους ήρωες.

Και στο τέλος, τα παιδιά δίνουν τη λύση, όπως πάντα.

Είσοδος: 3 ευρώ, δημοτικό εισιτήριο – Δεν θα γίνουν κρατήσεις.

 

Προηγούμενο άρθρο Λέσχη Αφήγησης στη Λογοτεχνική Γωνία
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού