Ειδήσεις

Γιορτάστηκε το Πολυτεχνείο στο Δήμο Κιλελέρ


Με τον προσήκοντα σεβασμό γιορτάστηκε η 49η επέτειος του Πολυτεχνείου στην έδρα του Δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια. Αρχικά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη  και το Λύκειο Νίκαιας παρουσίασαν μία θεατρική σύνθεση με τον τίτλο «Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος» σε σκηνοθεσία Άκυ Μητσούλη.

Συμμετείχαν οι μαθητές του Λυκείου Νίκαιας και ηθοποιοί από το Θεατρικό Εργατήρι. Ένα θεατρικό αναλόγιο βασισμένο σε ποιήματα των Αζιζ Νεσίν, Μανώλη Αναγνωστάκη, Τάσου Λειβαδίτη, Κατερίνας Γώγου, Γιάννη Ρίτσου και Αλέκου Παναγούλη καθώς και σε κείμενα τωνΓιώργου Μανιώτη και Περικλή Κοροβέση. Μία αναδρομή στην επτάχρονη δικτατορία και στις μετέπειτα ελπίδες και απογοητεύσεις.

Εμφανίστηκαν οι μαθητές Αρ. Κίτσιου Ευφ. Καλογιάννη,  Χ. Αρχοντής Έλ. Χονδρονάσιου Β. Αναστασόπουλος και Ελ. Γιατίμκου  καθώς και οι ηθοποιοί Ν. Φασούλα, Ηλ. Αθαναηλίδης, Δ. Γαλιός, Σ. Μπαντή, Ν. Ζιαβλιάκης,  Β. Δαρδούμπας και Δ. Χαρούλης.

Μουσική επιμέλεια – βοηθός σκηνοθέτη Ευγενία Μιχάλη, φώτα -ήχος Κώστας Ζιώγος, αφίσα  Βασίλης Πάτσιος.

Στη συνέχεια, στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία της Νίκαιας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αχιλλέας Χατζούλης, τα μέλη του ΤΣ της Τοπικής Κοινότητας  Νίκαιας Γιώργος Ψαρούλης και Βασιλική Μιχαλούλη καθώς και αντιπροσωπίες των δεκαπενταμελών συμβουλίων των Γυμνασίων και Λυκείων Νίκαιας κατέθεσαν κόκκινα γαρύφαλλα στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κώστας Φιλιππούλης και ο πρόεδρος της ΤΚ Ομορφοχωρίου Γιώργος Χατζόπουλος.

Προηγούμενο άρθρο Ο Βουλευτής Λάρισας Γιώργος Λαμπρούλης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Λαϊκισμός και φθηνή δημαγωγία πλήττουν τη δημοκρατία!