Ειδήσεις

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας συμπαραστέκεται στον δίκαιο και αναγκαίο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών. Δίκαιος και αναγκαίος για την ίδια τους την επιβίωση, αφού οι μηλοπαραγωγοί όχι μόνο δεν βγάζουν μεροκάματο, αλλά μπαίνουν και «μέσα», εξαιτίας της εκτίναξης του κόστους παραγωγής. Ενώ πολλές φορές βρίσκονται αντιμέτωποι και με τους εκβιασμούς των μεγαλεμπόρων, που αγοράζουν τα μήλα σε τιμές κάτω του κόστους ή με το αίσχος των ανοιχτών τιμών, χωρίς δηλαδή να ξέρει ο παραγωγός πόσο και πότε θα πληρωθεί.

Στηρίζουμε το σύνολο των αιτημάτων τους και απαιτούμε :

  • Να ισχύσει ως το 2027, όπως είχε δεσμευτεί πέρυσι η κυβέρνηση, η καταβολή συνδεδεμένης ενίσχυσης σε μήλα, κάστανα, αμύγδαλα, καρύδια, ροδάκινα, φιστίκια.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος με ευθύνη της κυβέρνησης.
  • Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,07 λεπτά/Kwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Φθηνή Ενέργεια για τα χωράφια, τους στάβλους, τα σπίτια μας. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα να ζήσουν τις οικογένειές τους και να συνεχίσουν τις καλλιέργειές τους.
  • Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Τεμπών: Δωρεάν rapid tests την Τετάρτη 16-11
Επόμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Ελλείψεις και κερδοσκοπία και στα φάρμακα