Ειδήσεις

Κέλλας: Σπουδαίο το έργο του Γ.Ν.Λ. στην αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας


«Η πρόσφατη βράβευση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στα Health care Business Awards 2022 στην κατηγορία Δράσεις Πρόληψης / Έγκαιρης Διάγνωσης για την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία), αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη, πως όπου υπάρχουνσύγχρονες πρακτικές διοίκησης, χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτομία, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο της επιστημονικής εκδήλωσης “Απεικονιστικός Έλεγχος και Παρακολούθηση Αιμοσφαιρινοπαθειών με Πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας”, που διοργάνωσαν η Διοίκηση και το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου Ν. Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον Διοικητή του ΓΝΛ Γρηγόρη Βλαχάκη και το σύνολο του ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, για την “εκστρατεία” ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τη Θαλασσαιμία, εξήρε το έργο, που επιτελείται στο ίδρυμα, υπογραμμίζοντας:

«Το ΓΝΛ, επιτελεί ένα σπουδαίο έργο, μια μοναδική έρευνα για την αναίμακτη ποσοτικοποίηση εναπόθεσης σιδήρου στη καρδιά, το ήπαρ και άλλα συμπαγή όργανα της κοιλίας, στους πάσχοντες από αιμοσφαιρινοπάθειες, εντοπίζοντας επικίνδυνες επιπλοκές σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Αποτελεί, δε, ίσως το μοναδικό Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ελλάδα, όπου υλοποιείται μια τέτοια δράση!

Η στενή, μάλιστα, συνεργασία του με το έτερο νοσοκομείο της πόλης μας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, δείχνει το δρόμο, που πρέπει να ακολουθηθεί και στον τομέα της Υγείας, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, επεσήμανε πως για την κυβέρνηση, η ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, αποτελεί προτεραιότητα, ενώ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ΓΝΛ, σημείωσε, πως “χρόνια τώρα διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, με το ΓΝΛ, όχι μόνο να συνεχίζει να ενισχύεται στη λειτουργία του, αλλά και να επιβραβεύεται”.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Περιοδείες του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Λάρισας σε πρωτοβάθμια σωματεία
Επόμενο άρθρο SPIN & WIN: Ο τροχός της τύχης έρχεται στο Fashion City Outlet!