Ειδήσεις

Περιοδείες του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Λάρισας σε πρωτοβάθμια σωματεία


Με αφορμή την πανελλαδική  πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022 αντιπροσωπεία της Ε.Γ.  του ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν.Λάρισας ,αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τζιατζιά Μιχάλη,τον Αντιπρόεδρο Λαρίση Κώστα και το μέλος Μάρκου Χρήστο, καθώς και το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Κουτσιουμπέλης Σταύρος με τον Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ Μπρισίμη Γιώργο, περιόδευσαν και ενημέρωσαν τους συναδέλφους του Σωματείου Σωφρονιστικών υπαλλήλων ν.Λάρισας, του  Συλλόγου Εργαζομένων ΕΦΚΑ ν. Λάρισας και του  Συλλόγου υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για τα μεγάλα προβλήματα του δημοσιοϋπαλληλικού χώρου καθώς και για το διεκδικητικό πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ .

Παράλληλα, τα συνδικαλιστικά στελέχη ενημερώθηκαν για τα προβλήματα των σωματείων (υποστελέχωση, συνθήκες εργασίας κλπ).

Στις ενημερωτικές αυτές συναντήσεις τονίστηκε πως τοκυρίαρχο αίτημα της απεργίας της9ης Νοεμβρίου είναι ξεκάθαρο:

«Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης Νοεμβρίου, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

 

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον ιδιωτικό τομέα
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.
  • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στη γενική απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 10:00 π.μ.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Γονέων της Ράπτου και Μάξιμου Χαρακόπουλου με Ζέττα Μακρή
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Σπουδαίο το έργο του Γ.Ν.Λ. στην αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας