Ειδήσεις

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για τις εξελίξεις στα Εκπαιδευτήρια Ράπτου


Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίων Μ.Ράπτου  με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις και το ενδεχόμενο σταμάτημα της λειτουργίας τους μετά από κυβερνητική απόφαση. Η αντιπροσωπεία συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους των εκπαιδευτηρίων, οι οποίοι εξέφρασαν την μεγάλη τους ανησυχία για το πολύ σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται τόσο για τους μαθητές όσο και για τους ίδιους από μια τέτοια εξέλιξη.

Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Εργαζομένων  στην Ιδιωτική Εκπαίδευση τόνισαν πως είναι απαράδεκτο μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι αυτή την στιγμή να γίνονται τα θύματα σε  μια αρένα όπου συγκρούονται επιχειρηματικά συμφέρονται  στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης , για αποκόμιση μεγαλύτερων μεριδίων από την «παιδεία-εμπόρευμα»  . Είναι ευθύνη της κυβέρνησης πραγματικά να δώσει λύση εδώ και τώρα έτσι ώστε να προστατευτούν τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Να εξασφαλιστούν χωρίς καθυστέρηση όλες οι προϋποθέσεις για την  ομαλή συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους μαθητές και καθώς και τα δικαιώματα εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους και να βρεθούν χωρίς εισόδημα.

Το Εργατικό Κέντρο θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις σχετικές εξελίξεις και θα σταθεί στο πλευρό των μαθητών και των εργαζόμενων για την διασφάλιση των δικών τους συμφερόντων.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Κλειδί για την ΕΕ ο σεβασμός στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας
Επόμενο άρθρο Κέλλας από την 110 ΠΜ: Η Ελλάδα δύναμη σταθερότητας χάρη στην Πολεμική Αεροπορία